Singelloop Breda 2017

Gepost door Erik Rommers op dinsdag 3 oktober 2017 16:44

Afgelopen zondag 1 oktober stond de Singelloop Breda weer op het programma. Hoewel de weersvoorspellingen vooraf niet heel erg goed waren viel dit uiteindelijk erg mee. Het was droog en de temperatuur om te lopen was warm zat.

We verzamelen met een aantal loopmaatjes van Loopgroep Prinsenbeek om 10.30 in Prinsenbeek om samen per fiets richting Breda centrum te vertrekken om zo een stukje van de start van de 5 km mee te pakken. Aangekomen in Breda splitsen we op omdat een aantal de 10 km gaan lopen maar ook verschillende mensen gaan de HM doen. Ikzelf ben ingedeeld in het 1e startvak van de 10 km (start 12:15) dus nog alle tijd om vooraf wat bekenden te treffen en wat sfeer te proeven. Ik had vrij recent mijn tijd op de 10 km verbeterd en zou de Singelloop in principe voor de fun (als training) lopen. In het startvak tref ik o.a. Paul van der Zalm en Patricia Haest die ik via het hardlopen en social media heb leren kennen. Patricia doet 2 afstanden, zowel de 5 als 10 km. Ze had al een PR gelopen op de 5 km en zit nog vol energie. Gezamenlijk zullen we van start gaan op een mooi tempo en zien waar het schip zal stranden. Ik weet uit ervaring dat de Singelloop altijd druk is met veel deelnemers dus zou al tevreden zijn als ik rond de 52 minuten zou eindigen.

Al vrij snel na de start zit ik lekker in mijn eigen tempo en loop zij aan zij met Patricia de eerste 2 kilometers. Na 2 kilometer geeft Patricia aan dat ze het tempo wat zal minderen. Ik ga alleen verder en blijf het zelfde tempo aanhouden (gemiddeld 5:10 m. p/km) en neem me voor dit zo lang mogelijk vol te houden.

Het blijft lekker gaan en de kilometers vorderen. Stilaan begin ik te geloven dat een verbetering van mijn beste tijd (52:03) er zowaar in zit.

De laatste kilometer nadert en we naderen de Grote markt van Breda. Ik hou het tempo vast tot aan de finish. Mijn Polar M400 zet ik op stop en ik zie in elk geval dat ik mijn tijd heb verbeterd. Benieuwd naar de officiële uitslag maar dat zie ik later wel.

Totaal niet verwacht vooraf, wat een heerlijk gevoel om juist bij de Singelloop mijn PR te verbeteren. Officiële tijd is uiteindelijk 51:13 dus ik heb mijn tijd met bijna 1 volle minuut verbeterd.Teruglopend richting Chassé theater en het Stadskantoor zie ik nog wat bekenden en delen we onze ervaringen opgedaan tijdens de run. Samen met loopmaatje Chris kijken we nog naar de start van de halve marathon en zien we nog wat bekende hardlopers voorbij snellen.

We gaan op ons gemak terug richting fiets en gezamenlijk met wat loopmaatjes van de Loopgroep gaan we terug richting Prinsenbeek. Kortom het was weer een mooi evenement en ik weet nu al dat ik er volgend jaar weer bij wil zijn.

Foto's bij deze blogpost

IMG_20171001_174129_996.jpg IMG_20171003_131547.jpg 20171001_131714.jpg

Looptijden.nl op Facebook