RUN BIKE RUN

Over '63 Runners

Gepost door Harry Boerefijn op zaterdag 9 juli 2011 20:02

Zondag 28 augustus 2011 is er de negende marathon van Kootwijkerzand naar Heerde. Deze Veluwe Marathon is een superleuk loopevenement! Uniek omdat de marathon van zuid naar noord Veluwe loopt in één lange weg door het bos en heide gebied. Wat deze marathon verder uniek maakt is dat de hardlopers begeleid worden door een fietser. Iedereen kan deze marathon in teamverband afleggen.

Je kunt je induvidueel aanmelden. Verder kun je een team opgeven van minimaal 2 personen waarvan 1 met fiets. Ook 3 hardlopers met 1 fiets of bijvoorbeeld 4 lopers met 2 fietsen. Helemaal afhankelijk hoe zwaar/licht je het wilt maken. Je loopt gezamenlijk met alle andere deelnemers 42.195 km. Je wisselt dus af met de fietser die puur als begeleider meegaat (voor drinken en kleding etc). De etappes die je loopt zijn steeds 5km lang, hier mag je maximaal 30 minuten over doen. Dan volgt er een herstart met het gehele deelnemersveld. (Dus in totaal 8 x 5km + 2,195km = 42.195m)

Het is een kleine logistieke operatie om de marathon tot een succes te maken. De deelnemers vertrekken per auto met fiets om 08.00 uur vanaf de Kiosk aan de Elburgerweg te Heerde. Er is voor de deelnemers een aanhangwagen voor fietsen beschikbaar. Belangrijk is dat je als deelnemer van Heerde(het uiteindelijke eindpunt) naar het startpunt van de marathon in Kootwijkerzand wordt gebracht door familie of vrienden. Zodra je dan de marathon hebt afgelegd in in Heerde bent aangekomen kun je hier vandaan weer huiswaarts.

Zodra we bij Kootwijkerzand aankomen worden de fietsen afgeladen en naar het startpunt gebracht. Bij het Kootwijkerzand is de uitkijktoren ter plaatste het startpunt. Hier kun je genieten van een fantastisch uitzicht over het Kootwijkerzand. Na het beklimmen van deze uitkijktoren beginnen we met de eeste 5 kilometer over de zandvlakte wat erg mooi hardlopen is. Diegene die de deelnemers haalt of brengt is ook van harte welkom bij de finish, hapje en drankje staan klaar!

De 5 kilometer trajecten kunnen door de snelle lopers in zo'n 20 minuten worden afgelegd en de minder snelle lopers binnen 30 minuten. Na deze 30minuten is er direct een herstart voor het nieuwe 5 km traject. We lopen langs veel bloeiende heidevelden. De Veluwe Marathon een bijzondere happening!

Wil je meedoen? Mail dan svp naar runningclubheerde@gmail.com De kosten zijn € 20,- per persoon inclusief fietsenvervoer een hapje en een drankje op het eindpunt. Leden/sponsoren betalen € 10,- (op rek nr 3965 70 054 t.n.v. Stichting Runningclub Heerde o.v.v. Veluwemarathon). Tot zondag 28 augustes! Heb je geen vervoer van Heerde naar Kootwijkerzand vermeld dit svp en we regelen vervoer voor je.

Je kunt nu ook geautomatiseerd inschrijven. Ga dan naar onderstaand formulier:

www.inschrijven.nl/formulier?id=2012032500336&ag=j&tl=nl


Looptijden.nl op Facebook