Rondom een molen

Over Lelieloop (Etten-Leur) 10.000m, 10.000 m, 00:46:48

Gepost door Rene van Belzen op dinsdag 21 mei 2013 07:14

Op Tweede Pinksterdag is er traditioneel een sponsorloop ter ondersteuning van de molen De Lelie in Etten-Leur. Dit jaar was er een nieuw parcours. Je loopt nog steeds door de molen, maar de rest loopt anders. Het is nu een ronde van 2,5 km.

Ik ging behoudend van start, versnelde iets na de tweede ronde, en dan nog iets in de een na laatste kilometer, maar in de laatste kilometer moest ik wat afremmen door opkomende kramp. Ik had twee dagen ervoor me namelijk uit de naad gelopen op een 15 km wedstrijd, de Nationale Lenteloop in Papendrecht, nabij Dordrecht in Zuid-Holland.

Het was prima weer om te lopen en het parcours, alhoewel wat saai, was goed aangegeven. De accommodatie van het Turfschip was ook uitstekend, schoon, kleedkamer met douches en toilet op de eerste verdieping.

Ik ben tevreden met mijn tijd, omdat ik onder de 47 minuten wilde lopen zonder me daar uit de naad hoeven te lopen. De echt snelle tijden zullen pas na de zomervakantie volgen, hopelijk onder de 40 minuten.

Statistieken van deze tijd

Afstand
10.000 m
Tijd
00:46:48
Snelheid
12,82 km/u
Calorieën
686 kcal

Looptijden.nl op Facebook