Rondje Sprundel (10 KM)

Gepost door Erik Rommers op maandag 30 mei 2016 09:20

Afgelopen zaterdag weer eens een 10 km gelopen in wedstrijdverband. Dat had nog heel wat voeten in de aarde, het was uiteindelijk een soort van Last minute beslissing om deel te nemen.

Had het er met één van de Loopmaatjes van Loopgroep Prinsenbeek wel kort over gehad tijdens een training, hij had eventueel ook wel interesse om met me mee te gaan. Naarmate de datum dichterbij kwam begon ik te twijfelen aangezien ik de (vrijdag)avond ervoor een gecombineerd optreden had staan van Within Temptation en Kensington in Pesse (Drenthe). Dit ging, zo wist ik vooraf, laat worden, we moesten immers ruim 2 uur heen en terug rijden. Kensington stopte om 00:50 en uiteindelijk kroop ik om 03:30 mijn mandje in. De ochtend erna was uitslapen (voor zover me dat al lukt) geen optie. Ik moest vroeg uit de veren, een bardienst draaien bij de Hockey tijdens wedstrijd van mijn jongste dochter.

Gelukkig voelde ik me, ondanks de korte nachtrust, fitter dan verwacht maar had toch de nodige twijfel of het slim zou zijn om 's middags een 10 KM te gaan rennen. Het was ook nog eens een warme/broeierige zaterdag, zou ik wel een behoorlijke prestatie neer kunnen zetten?

Om 13:00 uur de knoop doorgehakt, we gaan vanmiddag Rondje Sprundel lopen en zien wel waar het schip strandt. Geen hoge verwachtingen en onbevangen van start gaan.

Om 16:00 uur na een korte warming up gingen we van start samen met nog een mooie groep hardlopers. Zij aan zij de eerste kilometers in een mooi tempo, we zouden proberen dit zo lang mogelijk vol te gaan houden. Het bleef lekker gaan en we hielden elkaar mooi in evenwicht. Onderweg gelukkig wat stukken waar schaduw was, sowieso een mooi afwisselend parcours door veelal buitengebied, ik hou daar wel van. Omdat we naarmate de kilometers vorderden nog steeds een gemiddelde van tussen de 5:10-5.20 p/km aan hielden begonnen we wat voorgangers in te halen, dit geeft altijd een extra boost en stilaan begon ik te denken dat als we dit vol zouden kunnen houden t/m het einde er misschien (stiekem) wel een nieuw PR in kon zitten.

2 kilometer voor het einde begon ik het toch wel echt zwaar te krijgen, vol in de brandende zon. Ik moest metgezel Richard laten gaan. Hij kon nog wat versnellen. Voor mij was het zaak het huidige tempo proberen vast te houden om een zo goed mogelijke eindtijd neer te zetten. Richard liep uiteindelijk netjes een nieuw PR (51:51) en ik kwam binnen in een tijd van 52:31, slechts 15 seconden langzamer dan mijn beste tijd. Voor mij was dit weer een bevestiging dat hardlopen naast de uiteraard benodigde trainingsuren en kilometers ook afhangt van de vorm van de dag. Op papier was dit immers mijn minst goede voorbereiding ooit op een officiële hardloopafstand maar in de praktijk ging het gewoon lekker.

Nu even extra dagje rust pakken en dan donderdag weer een nieuwe training afwerken met de Loopgroep. Op weg naar de volgende uitdaging !

Foto's bij deze blogpost

Rondje Sprundel.JPG Rondje Sprundel 2.jpg

Looptijden.nl op Facebook