Rondje Egmond

Gepost door Martin van Noort op zondag 26 augustus 2012 12:04

Ergens, tijdens de marathon van Rotterdam, sloeg een mij volslagen onbekende man me de arm om de schouder. “Lach even, ik wil met je op de foto” De fotograaf was Ruben, mij wel bekend. De onbekende man was de vader van Ruben. Een leuk moment. Sr was bezig met zijn debuut op de marathon (wat nou 50+er?)

Vandaag stond deze sr (Cor) bij me op de stoep. Er stond voor mij een 30+ loopje op de agenda en Cor zou ook aanpikken. Ruben gaat iets te snel voor de doorsnee loper. Bij mij aanhaken kon voor Cor geen probleem zijn. Edwin was er ook al op tijd, het wachten was nog even op Martijn.

Even na acht uur gingen we op weg. Het was droog weer en het zou ook grotendeels droog blijven. Gewoon heerlijk weer om de lange duurloop te doen. Overigens zou ik die toch wel doen, ook als het zou regenen. Waarschijnlijk geldt dat voor ons alle vier.

Van huis uit moeten we even wat wijken door maar al vrij snel liepen we in het tuindersgebied in de rust. Na vier kilometer gingen we het duiserervaat binnen en daar heerst echte rust. Ik moet zeggen dat ik meteen vanaf de eerste kilometer een leuke klik had met Cor. We praatten en renden achter elkaar door. Ongeremd. Achter ons was dat het zelfde met Edwin en Martijn. Van Ruben had ik nog de waarschuwing meegekregen zijn pa heel te houden. Nou, ik had een tempo van 5:45 in het hoofd. Regelmatig moest ik aan de handrem trekken. Cor weet van wanten en rent er lekker op los.

Zonder al te veel moeite zaten we op een gegeven moment in Egmond, zagen in de verte de Abdij aan de horizon en bogen we weer terug richting Bakkum. De helft zat er al op. Pas in Heemskerk, op de terugweg, kregen we een fikse bui op onze hoofden, die ook zo weer voorbij was.

Eenmaal het duin uit hadden we nog maar iets meer dan vier kilometer voor de boeg. Pas daar werden we allemaal wat stiller, en stiller..

Precies drie uur hadden we gelopen toen ik de klok stilzette. 31,29 km in de benen. Het was welletjes voor vandaag.

Wat een rijkdom als je dit kan doen!


Looptijden.nl op Facebook