*Rondje Bussloo Herfst Editie 15km*

Gepost door Ben Engel op zondag 21 oktober 2018 15:30

Inschrijving

Op 7 oktober heb ik alsnog de inschrijving gedaan want hij stond niet in de planning om te gaan lopen. Maar omdat wij onverwacht toch thuis waren heb ik dit alsnog geregeld.

Beste Ben Engel,

Hartelijk dank voor uw inschrijving voor de 15 km.

Kijk regelmatig op http://www.rondjebussloo.nl voor de laatste informatie over de Rondje Bussloo herfsteditie.
Op 21 oktober 2018 ligt het startnummer voor u klaar bij het wedstrijdsecretariaat.
Het startnummer wordt dus niet toegestuurd.

Wij wensen u veel succes met de voorbereiding en zien u aan de start op zondag 21 oktober 2018 in Bussloo.

Organisatie Rondje Bussloo herfsteditie
Titus Loopsport
http://www.rondjebussloo.nl

Voorbereiding zondag de dag van het evenement

Vanochtend om 7:30 uur opgestaan en besloten alvast deels mijn hardloopkleding voor deze dag aan te trekken. En anders dan de vorige keer geen ontbijt (broodhammen) gegeten. Wel natuurlijk begonnen met koffie ☕️drinn dat is dan voor de nodige peut. Rond 9:00 een pasta maaltijd genomen wat ik altijd wel doe, maar dacht brood vooraf en dan nog de pasta dat valt niet echt goed heb ik de vorige keer gemerkt. Vandaag ging het dus wel goed en was het ook voldoende. Ik heb nog een banaan als extra meegenomen en op Bussloo genuttigd.

Opweg naar Bussloo Pitch en Putt

Om 9:40 zijn wij vertrokken naar Bussloo Pitch en Putt waar het startnummer opgehaald moest worden. Ook zijn onze 2 labradors Kyla en Hexe mee gegaan. Mijn vrouw heeft er gewandeld met hun tijdens mijn 15km run.

Inlopen en naar de start om 10:30 uur

Wij waren mooi op tijd en heb mijn startnummer in ontvangst genomen en bevestigd op mijn shirt + de IPICO Chip op de schoen vastgezet. Mijn vrouw is met de 2 labs het strand opgelopen en ik ben gaan inlopen en ook wat rek en strekoefeningen gedaan.

De start om 10:30 uur

Om 10:30 uur was het dan zover en na het aftellen mochten wij ons in beweging zetten. Op de mat gelijk mijn Garmin geactiveerd en begonnen aan mijn 15km. Ik had mij voorgenomen ook deze keer mijn eigen tempo te gaan lopen. Na de 1ste 4 kilometers merkte ik dat het buiten verwachting erg goed ging. Via mijn PowerBeats Bluetooth Headset kreeg steeds door dat ik 10 KPH liep en dacht hoe kan het dit is niet mijn normale snelheid. Maar oké het bleef tijdens de 15km onderweg vermeld worden. Ik begon erin te geloven dat ik weer iets van mijn vorige 15km af zou kunnen halen. De vorige 2 tijden waren bij de Bridge to Bridge Arnhem 1:39:45 en de laatste Posbankloop 1:37:58. Op het 10km punt zag ik dat ik de 10km al sneller had gelopen dan de vorige keren namelijk in een tijd van 59:33 dus onder het uur. Ik dacht zolang het goed voelt en ik geen inzinking krijg gewoon doorlopen in het huidige tempo en snelheid. Het bleef goed gaan en wat leuk was dat onderweg een loopmaatje zich bij mij aansloot en een behoorlijk stuk met mij is opgelopen. Wij hebben al hardlopend een leuk gesprek gehad en dat je dan samen oploopt stimuleert je ook. Hij haakte ineens even af onderweg en denk voor een sanitaire stop. Want uiteindelijk werd ik weer ingehaald door hem en heeft hij zijn weg voortgezet. Maar met deze jongen ging het nog steeds voortvarend en voelde het te gek. Pas op de laatste 2 kilometers werd het iets zwaarder met het lopen. Maar toen ik uiteindelijk op een afstand van 1km de finish in het oog kreeg dacht ik even doorzetten en heb ik het gered. Aangekomen bij de finish en over de mat lopend zag ik op mijn Garmin een tijd staan van 1:31:05 want het scorebord had ik gemist om op te kijken. Te druk met het opslaan op mijn Garmin van mijn gelopen tijd.

Vette PR gelopen

Ik dacht gelijk als dit klopt dan heb ik vandaag een wonder verricht en een vette PR gelopen. Ik moest het even goed tot mij doorlaten dringen en kon het bijna niet geloven. Want dan ik zou vandaag 6:33 minuten sneller hebben gelopen dan alle vorige 15km loopjes. Nu moet ik zeggen dat het gevoel zo goed was vandaag en heb heerlijk gelopen. De uiteindelijke uitslag is nog mooier namelijk bruto 1:31:15 en de netto tijd 1:31:01.

Blij EI🥚
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel blij ben met het behaalde resultaat en ga nu volop nagenieten en yep aan het 🍻en de vrouw aan de sherry😊😎

Foto's bij deze blogpost

IMG_0097.jpg IMG_0099.jpg

Looptijden.nl op Facebook