Plankenkoorts

Gepost door Freddy de Bree op maandag 23 november 2009 20:45

Het was nog al wat om een 'stukje' op te moeten voeren op school: in de kring iets opvoeren, expressief bezig zijn, de latere gesprekstherapie VOOR zijn. Vreselijk vond ik het en om te zien een beetje belachelijk. Het was voornamelijk plankenkoorts, dat ik het altijd zo vreselijk vond. En belachelijk, omdat je zo hilarisch voor schut stond. Je wilde eigenlijk zo goed mogelijk je best doen en dit kon ik gewoon niet goed.

Zo heb ik vaak aan de start gestaan van een loop in het begin van mijn loopcarriere. Doodnerveus, op het hilarische af, omdat er ook helemaal niets van afhing of ik nou goed of slecht zou lopen.

Zoveel ontspannener sta ik nu aan de start van menig loop. Wel met wat plankenkoorts, omdat je voor jezelf het beste eruit wilt halen, maar belachelijk ben je niet meer en de rest vind dat ook niet (meer?).

We zijn allen op weg naar verbetering. Een soort bevestiging van kunnen. Winnen van jezelf. Die anderen zijn metgezellen geworden. Met zijn allen op weg naar een nieuw record. De wil om een prestatie neer te zetten. Toch nog hilarisch?


Looptijden.nl op Facebook