Op weg naar Enschede-5

Gepost door Freddy de Bree op zondag 17 april 2011 18:44

De week vlak voor de Marathon heb ik uiteindelijk in grote twijfel en bijna wanhoop afgesloten. Er waren weer deadlines op het werk en ook nog een Hackers-meeting voor het werk (ik doe it-achtige dingen), waarbij tot laat is doorgehackt en op de koop toe werd ik ook verkouden... De laatste lichte training op de vrijdag dreef me tot wanhoop, want de beoogde minimale marathonsnelheid was al te veel voor mijn lijf. Het ging niet lekker, het was vermoeiend om alleen maar 5 min op dat tempo te lopen...

Op zaterdag zijn we naar Enschede afgereisd, eigenlijk Hengelo, want het hotel in Enschede was al volgeboekt. Hengelo is maar 9 min met de trein van Enschede, dus dat was geen probleem. De nacht sliep ik natuurlijk niet echt goed, door een lopende neus en de zenuwen.

In de ochtend stond ik op en nam me voor om de dag zo positief mogelijk door te gaan komen. Keep smiling whatever happens!

En zo gebeurde het. Na de start ben ik op streefsnelheid weggegaan en dat ging best goed. Ik voelde het wel kriebelen in de quads, een vaag, maar duidelijk teken, dat de beentjes niet in topconditie waren. Maar na een uur zette dat zich niet om in een aanstondse spierpijn en dus ging ik door....

Mijn big smile bleef op mijn gelaat en het publiek moedigde me daardoor nog meer aan! En zo liep ik de halve marathon in 1:47.

Maar goed, dan komt de 30 km nog. Na 33 km werd het zoals gewoonlijk zwaar, maar ik kon heel redelijk de snelheid boven de 11.4 houden. En weer hielp het publiek met alle lieve kinderen en mensen die maar bleven aanmoedigen. Overal rond het parcours waren ze, echt schatten!

En zo liep ik dan 3:37:31. Een nieuw PB!


Looptijden.nl op Facebook