On🏃ME2019 Achtkastelenloop Vorden* 30KM

Gepost door j3hDyDl9I op zondag 3 maart 2019 21:30

Acht🏰loop Vorden 30KM vandaag 3 maart 2019

Om te beginnen was even steggelen hoe ik naar Vorden zou gaan laten brengen en ophalen door Ati (mijn vrouw) of met iemand van onze loopgroep meerijden. Het werd na korte correspondentie via Watch app een loopmaatje met wie ik mee kon rijden. Mooi geregeld dacht ik maar helaas kreeg ik de volgende dag een berichtje dat hij ziek was geworden en dus niet mee ging naar Vorden. Uiteindelijk werd het een ander loopmaatje van onze ABS loopgroep met wie ik mee kon rijden en werd vanmorgen thuis door hem opgehaald.

Verzamelen in Bathmen

Er was afgesproken dat wij ons in Bathmen zouden verzamelen op de PK bij de bibliotheek. Daar aangekomen eerst kennis gemaakt met de loopmaatjes die elkaar nog niet kennen. Vervolgens werd iedereen verdeeld over de aanwezige auto's en zijn wij naar Vorden gereden.

Gekoppeld aan een loopmaatje

Er werd in de auto even overlegd en gezegd dat het wel slim was dat Danielle met mijn samen de Acht🏰loop zou gaan doen. De suggestie was niet verkeerd aangezien wij blijkbaar het zelfde tempo en snelheid lopen. Ik vond het prima en Danielle vond dit ook een goed idee om je samen aan elkaar op te kunnen trekken. tijdens de run.

Sporthal 't Jebbink

Nadat wij een tijdje vertoeft hadden in de Sporthal 't Jebbink en onze spullen bij elkaar hadden gelegd zijn wij rond 12:05 naar buiten gewandeld en bij de start gaan staan.

Start

Het was dan zover want om 12:15 uur mochten wij vertrekken en zijn Danielle en ik gelijk samen opgelopen. Ik had mijn Fenix3 HR geactiveerd voor de tijdregistratie bij het lopen over de blauwe matten.

De run

Het ging de eerste 10km perfect ook met Danielle waarmee ik onderweg gezellig gekletst heb. Wij volgde een tijdje op geringe afstand de Pacer van 3uur. maar die liepen met 6min/km dus verloren wij ze uiteindelijk bijna uit het zicht. Ook hebben samen gekeken naar ons tempo wat zowel voor haar als voor mijn goed beviel. Wij hadden allebei de insteek om niks te forceren. Wel zag ik dat ik liep met een snelheid van 10km/u en tempo 6:06min/km. Ik had voor de start een Born Caffeine ingenomen dat ging goed en bij kilometer punt 15 (weet het niet zeker) een Born Final genomen dat had ik beter niet kunnen doen. Of het door de Born kwam geen idee, maar wij hadden besloten om wisselend voorop te gaan lopen zodat de ander uit de wind liep. Dat ging een paar keer goed maar toen kwam bij mij de klad erin en lukte het mij niet meer om voorop te lopen. Ik heb tegen Danielle gezegd ga jij maar door op eigen tempo. Zelf ben ik op mijn tempo doorgelopen maar het voelde na een tijdje niet echt super en ging het voor mijn gevoel steeds langzamer.

Alleen op de route

Het werd zwaar aangezien ik uiteindelijk het grooste deel alleen op de route liep ondanks dat er nog wel loopmaatjes een stuk (uitzicht) achter mijn liepen, maar daar werd ik op het laatst door ingehaald. )

Lange stukken

Het werd een hele beproeving want op de lange uitzichtloze route (zo voelde dat voor mij)kreeg ik steeds het gevoel nu mag de finish wel inzicht komen. Maar dat zat er dus niet in.

Suppoost van de Organisatie als begeleider

Het was heel plezierig dat de suppoost die onderweg naast mijn kwam fietsen de rest van de route naast mij is gebleven en eigenlijk begeleid heeft tot bijna aan de finish. Ik heb hem na afloop bedankt en gezegd dat ik het als prettig heb ervaren dat hij mij soms aanstuurde om niet op te gegeven(zie hieronder).

Opgeven ja/nee

Tot 2 keer toe heb ik op het punt gestaan om het op te geven, maar mede door de support en andere mannen van de organisatie heb ik dit niet gedaan. Ze hebben mij aangemoedigd met de woorden je kunt het nog een klein stukje. Ja dat was een dingetje want de een zei nog 5km en kwam ik op het volgende afslag punt van de 30km werd er door een andere suppoost gezegd nog 6 -7 km. Jullie snappen daar werd ik niet vrolijk van. Ik had dit zelf ook kunnen zien op mijn horloge , maar had deze keer de tijd van 3 uur erin gezet ipv de 30km. Maar door het weer en de vermoeidheid ging dat even niet op bij mij. En toch had ik zelf de spirit al ging het niet vanzelf om wel de finish te halen. Ik wilde dit keer hem helemaal uitlopen hoe dan ook.

Finish

Eindelijk liep ik weer het dorp Vorden in kreeg de finish in het vizier en werd ik op afstand met luid gejuich binnen gehaald. Bastian van onze groep kwam op mij afgelopen en heeft mij over de finish geschreeuwd.

Binnengekomen binnen de registratie limiet is gelukt

Achteraf viel het qua eind tijd nog mee het is geen top tijd geworden, maar met een bruto tijd van 3:38:14 en netto 3:37:02 mag ik best tevreden zijn over de Acht🏰loop. Want de 1ste keer dat ik de 30km in 2017 heb gelopen moest ik afhaken want zat er compleet doorheen dus toen geen medaille. Nu wel trots en in het bezit van een verdiende medaille.

Pokke weer

Ik kan zeggen wij hadden niet echt geluk met het weer vandaag want er was veel regen en stond behoorlijke veel wind. Dat speelt natuurlijk ook parten want dat valt dan niet mee (geen excuus) om te lopen.

Terug in de Sporthal

Nadat ik binnen was in de sporthal mijn zeiknatte bovensportkleding uit getrokken en zover mogelijk mijn gedroogd met de meegenomen handdoek. Ook had ik gezorgd voor droge kleding na afloop dat was wel nodig. Dit heb ik aangetrokken en ging niet zomaar even want ik had koude handen en de koudlijf wilde dit niet echt vlotten. Nu kan ik veel hebben want ik werd geholpen door o.a. Frank. Hij maakte er een leuk spel van onder het mom van. Oké shirt uit hemdje uit en geholpen de droge kleding aan te trekken. Hij maakte de gevatte opmerking nu gaan wij nog even steunkous aantrekken. Het was prima dat de humor er ook was dat haalt de druk ervan af. En top want ze hebben natuurlijk wel allemaal op mij gewacht.

Naar Huis

Samen met Danielle -Pieter en ondergetekende en Bastian(onze chauffeur) terug gereden naar Bathmen en Danielle en Pieter zijn daar uitgestapt en huiswaarts gegaan. Bastian en ik door naar Deventer waar hij mij thuis heeft afgezet. Al met al is het toch een geslaagde dag geweest en ga de rest van deze zondag relaxen. Wel even onder het genot van een verdiend 🍻tje straks😉

Foto's bij deze blogpost

IMG_0506.png IMG_0503.jpg IMG_0501.png IMG_0505.png

Looptijden.nl op Facebook