Nog 1 keer Egmond!.

Gepost door rinusrunning op woensdag 13 januari 2010 13:40

De afgelasting van zowel de fiets strandrace op Zaterdag als de halve marathon van Egmond op Zondag zelf heeft veel los gemaakt!.
Het gastenboek op de site is al door ruim 1500 mensen beschreven en vele tongen zijn los gemaakt.
Ook hier in Heemskerk en omgeving heeft een ieder er wel over gehad en dat is niet zo raar, want Egmond en het strand is vlakbij en velen gingen heen als loper of toeschouwer!.
Egmond is een begrip in de loop wereld, net zoiets als de Elfstedentocht voor schaatsers en die gaan ALTIJD door...

Egmond is Egmond niet meer en eigenlijk wisten we dat eigenlijk al een tijd wel, maar het sucses was groot en organisator Le champion wist precies wat de hardloper wilde en organiseerde de prachtigste lopen in Nederland, denk aan de Damloop, Zandvoort Circuit Run , enz.
De deelnemers aantallen werden zo groot dat (En dan spreek ik uit ervaring) je als recreatie lopers in een menigte loopt waar nog nauwlijks ruimte is om je loopdriften te laten zien en als een lint in de menigte word meegezogen richting eindstreep.

Goed geklede deelneemster aan de halve marathon!.

Zo'n grote mensen massa in beweging heeft gevolgen en er hoeft meer iets te gebeuren en het loopt spaak en het is niet meer beheersbaar om 17.000 mensen over het strand te sturen bij verwachte kou,sneeuw en bevriezingen.
Bij de helft van het aantal deelnemers( zoals vroeger) was er niets aan de hand geweest en was de halve van Egmond gewoon door gegaan.
Nu heeft het advies van GHOR en het besluit van de burgemeester om het evenement niet door te laten gaan grote gevolgen en ik geef ze wat dat betreft gelijk en een duidelijk signaal naar le Champion dat dit soort evenementen te groot schalig zijn geworden en dat dit soort massa's niet meer beheersbaar zijn, zeker niet in Egmond in 2010.

Hoe sneu en erg dan ook, ik heb liever dat de burgemeester le champion een signaal geeft dat het zo niet kan in plaats dat er eerst gewonden en doden gaan vallen...
Daarom Le champion, Egmond zal NOOIT meer Egmond wezen en de imago schade is inmens groot...
Advies van een hardloper, ga weer terug naar de basis van vroeger!.

Besneeuwde strandopgang van Heemskerk.

Zijn er na de halve van Egmond nog sport activiteiten geweest?, ja,
Maandag lekker naar de RPM uurtje op de sportschjool en natuurlijk met de gewichtjes spelen.
Dinsdag rust dag.
Vandaag, Woensdag vanuit mijn werk de hardloopschoentjes aangedaan en via Wijk aan zee het strand opgezocht voor de interval versnellingen...Bij Bakkum een andere strandopgang opgezocht en een behoorlijke klim omhoog en maak daar een rare beweging en de voet komt anders neer!.
Het schiet in de rug en daarna meteen naar de linkerbeen!.Dat doet zeer en wandel rustig het open duin in en nu merk je pas hoe koud het kan wezen als je zo wandelt!.
Na 15 minuten is de pijn minder en dribbel rustig aan weer naar huis.
Met rekken en warmte gaat het prima en is de pijn weer bijna weg.
Beetje vervelend natuurlijk, maar kan gebeuren onderweg!.

Lang blogje dit keer over Egmond en zoals al eerder is gesteld, het heeft wat los gemaakt in de loopwereld!.

Groet Rinus, gaat zich nu richten op Schoorl.


Looptijden.nl op Facebook