Nieuwjaarsloop 2010

Over Athlos

Gepost door cato op zondag 10 januari 2010 08:58

Wat een mensen. En wat een sneeuw. Maar wat viel het weer mee. Velen hadden veel te veel aangetrokken inclusief de warme De Jong&Laan sjaal die goed aftrek vond. Voor een enkeling viel het weer zelfs tegen. Men had een tocht verwacht onder barre omstandigheden. Het werd een prachtige tocht over een fraaie, witte zandverstuiving. Vanaf Hulshorst werd het lint nog veel langer gemaakt door de lopers die vandaar vertrokken. Ondertussen hadden de wandelaars de weg terug gevonden via de Ermelose Heide en liepen de lopers de Nordic Walkers pas net voor Athlos achterop. Daar wachtte heerlijke snert, een bak thee en na de toespraak een heerlijke borrel.

Trainer Kees was een dik tevreden man. Wat hebben die snelle lopers zich in de loop der jaren toch goed aangepast, zag je hem denken. Er werd gelust tot het een lieve lust was en geen enkele loper of loopster zal zich alleen gevoeld hebben.
Al vanaf Athlos ging dat zo richting het centraal station van Harderwijk waar de trein precies op tijd vertrok richting Nunspeet.
Daar liepen we heerlijk rustig richting bos, waar na een korte warming up en de nodige plaspartijen, een weg werd gezocht naar de zandverstuiving. Michel en Theo haddeneen zware middag want zij fotografeerden en filmden de groep.

Menigeen had niet echt hard gelopen maar was toch moe. De ongelijke stukken met sneeuw deden de liezen toch kraken.


Looptijden.nl op Facebook