Mijn eerste 5km bij de Zomeravondcup

Over Zomeravondcup, 5.000 m, 00:18:29

Gepost door Koen Muilwijk op donderdag 11 juni 2009 05:13

Gister heb ik voor het eerst maar eens een 5km gelopen. Normaal gesproken vind ik het teveel reistijd om voor 5km hardlopen helemaal naar een wedstrijd toe te fietsen/treinen. De zomeravondcup was echter zo goed als om de hoek, dus dat was nu geen probleem.

Bovendien regende het flink, vooral vlak voor de start, dus dat maakte het extra motiverend om snel weer naar huis te kunnen Wink smiley.

Dankzij die regen was er ook erg veel zuurstof in de lucht wat ook zeker hielp bij het lopen! Aangezien het m'n eerste 5km was wist ik ook niet precies hoe ik 'm moest opbouwen, maar dat ging eigenlijk best goed. Gewoon rap beginnen, dan tussen km 2 en 4 iets gas inhouden om niet kapot te gaan en de laatste kilometer vol gas vooruit.
Deze strategie werkt ook erg goed, en ik kon de rest van het groepje waarin ik liep dan ook bij kilometer 4 achter me laten waardoor ik zowaar de derde plek greep! Zo mocht ik op m'n eerste 5km ooit ook direct op het podium(pje) staan smiley.

Toch ga ik volgende keer toch weer vrolijk voor de 10km of halve marathon, toch meer mijn afstand smiley.

Statistieken van deze tijd

Afstand
5.000 m
Tijd
00:18:29
Snelheid
16,23 km/u
Calorieën
336 kcal

Looptijden.nl op Facebook