Mijn 4e Drutenloop

Over Drutenloop (10km), 10.000 m, 00:47:29

Gepost door Rene Meijer op dinsdag 12 april 2011 08:13

Voor de 4e keer deelgenomen aan de Drutenloop. Het was met zo'n 20 graden prachtig weer. Om 11.15 uur klonk het startschot en onder de klanken van "The Dutch Mountins van de Nits" en (een straat verderop) "Money for Nothing van de Dire Straits" gingen bijna 500 lopers van start. Na 30 seconden ging ik onder het startdoek door. De eerste paar 100 meter was het behoorlijk dringen in de smalle straatjes van Druten en op het eerste stuk van de dijk. Over de eerste kilometer deed ik ruim 5 minuten en dat is te lang. Ik denk dat met een trechter bij de start de lopers beter gedoceerd het parcours op komen en er meer ruimte om te lopen ontstaat.

Na bijna 3 kilometer, waar je in een haarspeldbocht de dijk af gaat, zitten als gebruikelijk drummers van de muziekschool los te gaan op hun drumstel. Prachtig. Dan via een parkje weer terug naar het centrum van Druten waar je door veel publiek uitbundig wordt aangemoedigd.
Het was warm maar ik ging voor mijn doen goed. Ik wilde onder de 50 minuten lopen. Bij het passeren van de 6 kilometer stond de mijn klok op 28 minuten. Twee minuten ingelopen. In de laatste 4 kilometer gaat het dijkje-op (3x) en dijkje-af (3x) en dat is best vermoeiend. Met een nettotijd van 47,29 passeerde ik de finish, waar je een appel, een mueslibroodje en een flesje water, een lineaal, een ballon en tasjes met folders kreeg.

Goede tijd, leuke en goed georganiseerde loop, mooi weer. Ik ben tevreden.

Statistieken van deze tijd

Afstand
10.000 m
Tijd
00:47:29
Snelheid
12,64 km/u
Calorieën
687 kcal

Looptijden.nl op Facebook