Marathon Brabant (HM Etten-Leur) 2016

Gepost door Erik Rommers op dinsdag 1 november 2016 13:29

Afgelopen zondag 30 oktober was het zover, mijn 2e halve marathon stond op het programma. De voorbereiding was goed geweest dus vol vertrouwen stond ik zondagochtend dan ook op. De weersomstandigheden konden ook niet beter zijn voor een hardloopwedstrijd, nagenoeg windstil, prima temperatuur en een heerlijk zonnetje. De starttijd van de HM was om 14:00 uur. Aangezien de klok van zaterdag op zondag ook nog eens een uurtje achteruit mocht worden gezet alle tijd om me voor te bereiden. Afgesproken met Thomas van Loopgroep Prinsenbeek om samen met de fiets richting Etten-Leur te gaan, is immers goed te doen vanuit Prinsenbeek.

We kwamen omstreeks 13:30 aan bij de Nobelaer en konden daar onze rugzak en waardevolle spullen kwijt. Op het gemakje richting startvak gelopen waar we her en der nog wat bekenden van ons tegen kwamen. Mijn doelstelling was om te proberen rond de 2:00:00 uur te finishen. Dat zou een behoorlijke verbetering zijn ten opzichte van mijn eerst gelopen halve marathon (maart jl. in Drunen, eindtijd 2:10:17).

Het kon wat mij betreft niet snel genoeg 14:00 uur zijn, al dat wachten, je geduld wordt dan aardig op de proef gesteld. En hup daar gingen we, in de menigte richting Markt van Etten-Leur, de Bisschopsmolenstraat in. Hoewel we al een paar keer zij aan zij wat officiële lopen hebben gedaan nam ik al vrij snel afstand van Thomas, die zijn eerste halve liep. Nu was het zaak om in mijn ritme te komen en dan zien om zo lang mogelijk tot het einde het voorgenomen gemiddelde van rond de 5:40/5:50 p/km aan te houden. Dat ging vrij aardig t/m kilometer 16 en toen begon ik het per kilometer wat zwaarder te krijgen. Het laatste deel van het parcours verloopt hetzelfde als van de 10 km die ik het jaar daarvoor had gelopen. Een paar kilometer voor de finish dien je de A58 (snelweg) over te steken via een viaduct. Dat zou dus nog een pittige slotfase worden. Het werd ondertussen zwaarder en zwaarder en ik begon te merken dat mijn traditiegetrouwe versnelling aan het eind er vandaag echt niet in zou zitten. Bij het beruchte viaduct aangekomen leek het wel of ik geparkeerd stond, mijn benen hadden het serieus zwaar. Maar omdat mijn gemiddelde tempo tijdens de afstand redelijk solide was geweest had ik nog steeds hoop op een mooie eindtijd.

Meer dan uitlopen zat er inmiddels niet meer in. In het zicht van de finish nog even een high five met wedstrijdleider Cor Nagtzaam (oom) die me signaleerde en met een eindtijd van 2:01:03 (een verbetering van mijn PR met ruim 9 minuten) kon ik uiteindelijk alleen maar tevreden zijn.

Na afloop stond er nog een leuke activiteit op het programma. Samen met een aantal bekenden (uit alle delen van het land), waar we normaal gesproken alleen via social media contact mee hebben nog wat gedronken en onze ervaringen uitgewisseld in café de Butler.

Kortom een zeer mooie (hardloop) dag in het zonnige Etten-Leur.

En mijn volgende doel staat inmiddels vast : de eerstvolgende halve marathon proberen te lopen onder de 2 uur Wink smiley

Foto's bij deze blogpost

Uitslag Etten-Leur 2016.JPG HM Etten Leur.jpg 20161030_172325.jpg RommieLooptHard.jpg

Looptijden.nl op Facebook