Looptip van de dag 4 Nov

Over '63 Runners

Gepost door Harry Boerefijn op donderdag 4 november 2010 18:01

Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is en iedere loper loopt zoals ie gebeend is. Aan looptechniek schaven kan helpen, maar dan wel op jeugdige leeftijd. Naarmate de leeftijd toeneemt wordt het verbeteren van coördinatie en techniek steeds moeilijker.

Loopscholing, een trainingsvorm om techniek en coördinatie te verfijnen, is derhalve per definitie ondankbaar werk met vaak weinig merkbaar effect. En toch zie je het vooral in groepsverband veel gebeuren. Een af en toe vermakelijk gezicht, dat wel. En hoewel lenigheid en beweeglijkheid iets toenemen, kan het uit en te na herhalen van skippings, kaatssprongen en wat al niet meer, net zo makkelijk blessures veroorzaken.

Lopen is onze natuurlijke manier van voortbewegen. Dat gaat, afgezien van de eerste zes tot acht maanden, als vanzelfsprekend. Loop daarom zo natuurlijk mogelijk, dat wil zeggen: zoals het jou het beste afgaat, zodat het jou zo weinig mogelijk inspanning kost. Schoonheidsprijzen hoef je er niet mee te winnen. Het gaat erom dat je met de minste moeite het verst komt.


Looptijden.nl op Facebook