Looptip van de dag 28 Jan

Over '63 Runners

Gepost door Harry Boerefijn op vrijdag 28 januari 2011 18:36

Dubbele hardlooptraining

Je bent al blij dat je een keer per dag traint. Kom dan niet met het verhaal dat twee keer op een dag gaan hardlopen nog beter zou zijn. En toch is het zo. De belasting is dan namelijk veel minder, er ontstaat minder spierschade en je herstelt sneller.

Dat klinkt tegenstrijdig. Maar een rustig duurloopje in de ochtend gevolgd door een pittige intervaltraining ’s avonds kan prima. Je helpt de doorbloeding goed op gang en dat is alleen maar in je voordeel en werkt blessurepreventief. En weet je dat je ook nog eens meer calorieën verbrandt? Je stofwisseling gaat namelijk niet een keer, maar twee keer een versnelling hoger draaien. Zelfs tot een half uur nadat je met de training bent gestopt. Aantrekkelijk idee.

Bedenk wel dat je nooit twee dagen achterelkaar een dubbele dosis plant. En denk er vooral ook aan dat wanneer je twee trainingen per dag doet er een in ieder geval heel rustig is. Train je twee of drie keer per week hou het dan gewoon bij een training per dag. Train je vaker dan 3 dagen per week dan is een dubbele dagtraining zeker het proberen waard.


Looptijden.nl op Facebook