Looptip van de dag 28 Dec

Over '63 Runners

Gepost door Harry Boerefijn op dinsdag 28 december 2010 19:52

Als hardloper ben je de zwakkere verkeersdeelnemer. Dat is een gegeven waar je rekening mee dient te houden. Of je nu door de drukke binnenstad rent of een verlaten rivierdijkje afstruint.

Wees je bewust van je kwetsbaarheid, loop defensief. Een viertal aanbevelingen om je eigen veiligheid wat meer te garanderen.

•Loop het verkeer tegemoet, dat betekent meestal links lopen. Ga er van uit dat ‘men’ jou niet ziet, anticipeer tijdig en denk vooruit. Draag iets reflecterends als het schemert of donker is. Blijf alert.

•Loop liever niet met muziek in je oren. Je bent gewoon minder bij de les, minder bezig met waar je loopt. Muziek, hoe belangrijk en inspirerend ook, leidt op zo’n moment gewoon te veel af. Als je echt niet zonder kunt, zet het volume dan zo zacht dat je de omgevingsgeluiden er duidelijk bovenuit hoort.

•Weet waar je loopt, ken je omgeving. Kies in het donker goed verlichte routes. Voel je je toch niet veilig, keer dan om en ga terug.

•Train met een vriend of vriendin. Laat de thuisblijvers weten hoe lang je ongeveer wegblijft als je alleen op pad gaat en neem desnoods je mobieltje mee.


Looptijden.nl op Facebook