Looptip van de dag 27 Dec

Over '63 Runners

Gepost door Harry Boerefijn op maandag 27 december 2010 11:08

To fart betekent zoveel als een wind laten, ofwel ruften. Fartlek zou dus iets te maken kunnen hebben met een gaslek ergens in de darmstreek.

Nu weet elke hardloper dat zijn sport wel degelijk kan zorgen voor intestinaal gerommel met alle al dan niet natte en onwelriekende toestanden van dien. Maar Fartlek is een trainingsvariant waarbij gebruik wordt gemaakt van de variatie die de vrije natuur ons biedt. Bos, duin, hei en strand lijken de aangewezen plekken voor deze Zweedse variant.

Maar een Vinexwijk kan heus ook het decor vormen. Maak dan gebruik van taluds, fietstunnels, voetgangersbruggen en straatmeubilair als lantaarnpaal en bushokje. Versnel die brug op. Sprint tussen twee lantaarnpalen en herstel tot aan die bushalte. Er ligt vast ook een wijkvijver met daaromheen een paar honderd meter schelpenpad waar je minutenloopjes kunt doen. Fartlek is een bijzonder nuttige methode waarbij je spelenderwijs stevig aan de bak moet.cEn als er eens meer wind dan alleen tegenwind is bedenk dan dat de natuur gewoon zijn loop moet hebben.


Looptijden.nl op Facebook