Looptip van de dag 25 Nov

Over '63 Runners

Gepost door Harry Boerefijn op donderdag 25 november 2010 08:59

Je kunt gemiddeld tussen de 1200 en 1500 kilometer op een paar hardloopschoenen lopen voordat ze aan vervanging toe zijn. Wanneer de tussenzool redelijk is geplet kun je er van uitgaan dat de schokdemping minimaal is. Ook slijtplekken op de zool kunnen een indicatie zijn om eens een nieuw paar aan te gaan schaffen.

Uiteraard is slijtage ook afhankelijk van factoren als ondergrond, je gewicht, je looppatroon en de weersomstandigheden. Zwaardere lopers die bijvoorbeeld alleen maar op asfalt trainen zullen hun schoenen sneller verslijten.

Slim is gebruik te maken van twee paar hardloopschoenen die je afwisselend gebruikt. Niet alleen gaan de afzonderlijke paren langer mee - van het schokdempende materiaal in de tussenzool is bekend dat het in rust gedeeltelijk terugkeert naar de oorspronkelijke vorm -, ook ben je gericht bezig met blessurepreventie. Voor de meeste lopers is het hebben van een paar wedstrijdschoenen (lichter in gewicht, maar minder comfortabel en schokdempend) niet echt noodzakelijk.


Looptijden.nl op Facebook