Looptip van de dag 22 Okt

Over '63 Runners

Gepost door Harry Boerefijn op zaterdag 23 oktober 2010 19:38

Vierhonderdjes beuken op de baan, sommige lopers lusten er wel pap van. Zure pap dan. Met zuurstofschuld lopen, zoals dat heet, verhoogt het percentage melkzuur in het bloed. En melkzuur is een soort van spierverlammer.

Tijdens de pauzes, de interval, is het de bedoeling dat je herstelt. Dat herstel moet, om optimaal effect uit de intervaltraining te peuren, niet volledig zijn. Meestal gebeurt dat wel. Zeker als je op de club met een groep traint is de verleiding groot toch even op elkaar te wachten. Je schiet dan eigenlijk je trainingsdoel voorbij.

Probeer eens in de herstelpauze een tempo aan te houden dat maar net iets langzamer is dan het tempo van de herhalingsloop. Hiermee leer je al lopend te herstellen. Zo kun je in een wedstrijd tempowisselingen beter leren verteren. Wat ook belangrijk is tijdens bijvoorbeeld een 400 meter: loop vol door tot over de streep, neem niet al 20 of 10 of zelfs 5 meter voor de lijn al gas terug. Drink de beker met zure melk tot op de bodem leeg. Zo haal je het meeste rendement uit de training.


Looptijden.nl op Facebook