Looptip van de dag 18 Nov

Over '63 Runners

Gepost door Harry Boerefijn op donderdag 18 november 2010 17:11

Als je alle 26 botjes, 33 gewrichtjes en meer dan 100 pezen en spieren van de voet los in een doos zou kunnen kopen lukte het niemand daar een anatomisch correcte voet van te knutselen. Geniaal en ingenieus, wat een constructie. Wees er zuinig op en verwen je paar af en toe.

•Massage bijvoorbeeld. Een golf- of tennisbal onder je voet heen en weer rollen. Prikkelend voor de doorbloeding en spierversterkend.

•Een voetbad. Dompel ze onder en laat ze weken in het warme schuim. Zo laat eelt zich eenvoudig verwijderen. Doe dat niet te enthousiast, het zit er niet voor niets.

•Sterke botten. Zorg voor voldoende calcium in je voeding. Vitamine D ook. Stressfractuurtjes in de voeten komen vaak voor en kunnen een teken zijn van beginnende botontkalking (osteoporose).

•Vertroetel je nagels. Knip ze in ieder geval recht af, zo voorkom je ingegroeide teennagels. Hou ze kort en behoed je nagels voor afsterven door beslist geen te krappe schoenen te kopen. De tenen moet je vrij kunnen bewegen. Dat nog veel lopers zondigen tegen die regel is eenvoudig waar te nemen in de kleedkamer: kijk maar eens naar al die blote voeten om je heen. Onder de douche kan je dat schaamteloos doen.


Looptijden.nl op Facebook