Looptip van de dag 16 Nov

Over '63 Runners

Gepost door Harry Boerefijn op dinsdag 16 november 2010 19:18

Mocht je nog niet zo lang geleden de stoute hardloopschoenen hebben aangetrokken: het wordt echt leuk, heus, geloof ons. Helaas, voor sommige starters laat dat leuk soms wat langer op zich wachten dan verwacht, maar het komt echt.

Je ervaart het lopen van een paar minuten achterelkaar nu misschien als met een zak muffe aardappelen op je nek de hele stad doorkruisen, laat je niet van de wijs brengen: er komt een eind aan dat gevoel van onmacht, van alleen pijn en ongemak, amechtig gehijg en penetrant gezweet. We houden je ter inspiratie graag een aantal plezierige bijkomstigheden van lopen voor:

•Hardlopen stimuleert de hersenactiviteit, je wordt creatiever en voor problemen komen niet zelden plotsklaps sublieme oplossingen.

•Na een minuut of twintig draait je interne drugslab op volle toeren. Dankzij brainmade endorfinen voel je je lekker en positief, onstpannen en productief.

•Hardlopen vereist en schenkt discipline. Je stelt doelen en leert die na te streven.

•Hardlopers hebben meer zelfvertrouwen, ze durven te dromen maar ook groot te denken omdat ze de eigen mogelijkheden hebben leren kennen en gebruiken.


Looptijden.nl op Facebook