Looptip van de dag 14 Jan

Over '63 Runners

Gepost door Harry Boerefijn op vrijdag 14 januari 2011 18:44

Duizenden dringende deelnemers tijdens de eerste honderden meters van welk massaal hardloopevenement dan ook. Wie herkent het niet. Ondanks de huidige tijdwaarneming waardoor altijd je echte (netto) gelopen tijd wordt geregistreerd, is het immer een gedrang van jewelste.

Duwen en trekken en helaas soms vallen en opstaan. Het startschot betekent niet zelden de opening van het valbal. Hoe voorkom je een valpartij? Door je simpel rustig te houden en te zorgen dat je ruimte rondom hebt. Ga vooral niet zelf duwen, neem je tijd en zoek desnoods de zijkant van het veld op zodat je uit kunt wijken.

Mocht je toch onderuit gaan probeer dan het volgende: trek je kin in, draai je hoofd weg en probeer de val niet met je handen te breken maar draai je lichaam zodat je op de zijkant valt (je billen zijn een prachtig stootkussen) en niet plat op je snufferd of rug. Maak je klein en houd polsen, knieën en ellebogen gebogen. Probeer de krachten van de val over een zo groot mogelijk lichaamsoppervlak te verdelen.


Looptijden.nl op Facebook