Looptip van de dag 12 Nov

Over '63 Runners

Gepost door Harry Boerefijn op vrijdag 12 november 2010 18:03

Doornatte loopschoenen kunnen tot wel 50 procent van hun schokdempend vermogen verliezen. Maar troost je: als ze opgedroogd zijn dempen ze weer volop.

Tijdens het lopen in de regen heb je daar niks aan, want de tijd die je met doorweekte schoenen loopt is extra zwaar en dus belastend voor je systeem. Ontwijk dan ook plassen zoveel mogelijk, knijp geen sponzen uit boven je voeten en mors geen bekers water op je schoenen. Bovendien raken ook je sokken drijfnat en dat kan weer blaren veroorzaken. Het loopt al met al veel zwaarder en moeilijker, je voeten voelen als lood en van comfort is geen sprake meer.

Prop na het lopen onmiddellijk wat kranten in de schoenen om zo het eerste vocht te absorberen. Haal die natte proppen er zo snel mogelijk weer uit en stop er nieuwe in net zolang tot het papier redelijk droog blijft. Pas op, want dat zijn je schoenen dan nog niet! Laat die aan de wind drogen, zet ze niet op de verwarming en stop ze al helemaal nooit in de wasdroger of in de magnetron (ze zijn er echt die dat doen). Door de te grote temperatuurverschillen kunnen lijm en stiksels dan loslaten.


Looptijden.nl op Facebook