Looptip van de dag 10 Nov

Over '63 Runners

Gepost door Harry Boerefijn op woensdag 10 november 2010 21:06

Spieren zijn prachtig, we kunnen ook echt niet zonder. Spieren zijn trouw, ze helpen ons graag een leven lang. Dat doen ze in ruil voor slechts wat voeding en verzorging.

Sporten maakt ze nog sterker dan ze al zijn, zo kunnen spieren onze dromen waar maken. Zoals bijvoorbeeld hard rennen langs vele kilometers weg of door hectares bos of over eindeloos lijkend strand. Gaat het te snel of te lang of te vaak achterelkaar, dan kan de spier protesteren. Dat begint met een steekje hier en een krampje daar.

Onder het motto wie niet horen wil moet dan maar voelen, laat de spier merken dat ie het wel even heeft gehad met jouw sportieve aspiraties: de blessure. Pas op de plaats, punt uit. Waar het redelijk snel mis gaat is op de plek waar de spier aan het bot hecht middels een pees. De achillespees bijvoorbeeld is zo’n slecht doorbloede kabel spiervezels. Door overbelasting, ondergrond, overgewicht, heuveltraining en/of verkorte kuitspieren ontstaat er een ontsteking. In het geval van de achillespees een vaak hardnekkige en dus langdurige. Denk eerder in maanden dan in weken. Fysiotherapie en/of een tijdelijke hakverhoging, maar vooral rust en geduld zijn de remedie.


Looptijden.nl op Facebook