Je zoekt altijd de grens op en gaat eroverheen

Gepost door Matthijs Horlings op maandag 28 mei 2012 12:11

De titel van deze blog klinkt alsof het lopen afzien was en ik kapot de finish overkwam. Dit klopt ook wel aardig, maar de grens die ik tevens passeerde voor deze loop was de grens tussen Nederland en België. Ik liep namelijk de 20 km door Brussel (20 km de Bruxelles).

Begin april nog de halve marathon van Utrecht gelopen en door een (vermoedelijk) te kort herstel geblesseerd geweest aan mijn heup.
Toch ingezet op de 20 km van Brussel, redelijk snel op kunnen bouwen: 2,5km --> 5km --> 10km en zondag 27 mei dus de 20km.

Ik was vanwege dit evenement vrijdag al in Brussel aangekomen en op zaterdag wil je dan ook wat zien van de stad. Zonder dat ik er erg in had, maarliefst 5 uur door Brussel gesjouwd. Niet echt de ideale rustdag voor een groot evenement.
's Avonds ook nog verkouden geworden, dus matig geslapen, kortom een matige voorbereiding.

Het was al de hele week ontzettend warm, gelukkig begon de loop al om 10u, zodat het nog wat koeler was. Heerlijk stads gevoel met de metro naar de start.

Daar stond ik dan, met mijn startnummer opgespeld in 'Box 1' met een matige voorbereiding, maar met veel zin. Ik had besloten niet voor de wereldtijd of PR te gaan met dit weer. Gewoon gecontroleerd uitlopen, er een mooie training voor de halve van Amersfoort van maken en genieten van de omgeving en het werkelijk prachtige parcours.

Dat ik had besloten rustig te starten was zeker geen verkeerde keuze. Vanwege mijn blessure weinig getraind en dus viel het parcours erg tegen, lange klimmen en matig wegdek vraagt erg veel energy. Daarnaast moest ik even wennen aan het idee dat er flesjes water werden uitgedeeld bij de drankposten, maar uiteindelijjk zorgde dit ervoor dat je hier makkelijk mee kon lopen. Ik kon vanaf het 6km punt mijzelf continu koel houden en een slokje nemen en tegen de tijd dat mijn flesje leeg was had ik de volgende waterpost alweer bereikt.

Uiteindelijk kwam ik fysiek redelijk stuk over de finish maar was ik een geweldige ervaring rijker. Eindtijd op exact 20 km is 1:36:46.

Het parcours leidt langs verschillende politieke gebouwen, paleizen, andere architecturale hoogstandjes, stadsparken en de Belgische sfeer in zijn geheel. Ik heb zelf al verschillende evenementen in Nederland meegemaakt, van 50 lopers tot 30.000 lopers.
Toch was ik nieuwsgierig om is de grenzen te verleggen, maar dan nog wel wat dicht bij huis.

Zoek je iets á la Damloop met een prachtig parcours, goede organisatie en een zeer goede sfeer. Dan is de 20 km de Bruxelles zeker een aanrader. Het was mijn eerste stap internationaal op het gebied van hardlopen en ik heb er zeker geen spijt van. Ik heb zelfs al zin om andere Europeze steden aan te doen.

Het enige wat een beetje vaag is, is dat op mijn finish certificaat mijn uitslag een seconde sneller is dan de uitslagenlijst. Dus voor mensen dit gaan opmerken, ik ben er van op de hoogteWink smiley

Foto's bij deze blogpost

diplome20km2012 Horlings.jpg

Looptijden.nl op Facebook