*IJsselloop Versus Enschede Marathon*

Gepost door j3hDyDl9I op maandag 15 april 2019 12:26

Enschede Marathon Gecanceld

Ik zal er kort over zijn, maar na weken voorbereiding voor de Enschede Marathon gebeurde het op zondag 7april. Wij waren met een kleine groep van ons labrador clubje gaan wandelen bij de Wijtemse plas. Al vrij snel aan het begin van onze wandeling werd ik ondersteboven gelopen door een paar van de labradors die in hun enthousiasme aan het rennen en stoeien waren. Gevolg een pijnlijke dikke knie waar ik niet blij van werd. Dit werd pas goed duidelijk na de wandeling want ik ben wel verder meegelopen met de groep. Hetlopen ging lastig en was pijnlijk consequentie was dat ik besloten had Enschede niet te gaan lopen. Ik wist niet hoelang het zou duren voor ik hersteld zou zijn. Vervolgens heb ik mijn ticket kunnen verkopen via startbewijshulp.nl. Dat was dus definitief het einde van mijn 2de Enschede Marathon om te gaan lopen. Toch had/heb ik er vrede mee want dan volgend jaar maar een nieuwe poging wagen.

IJsselloop

Het liet mij niet los dat ik de 14de helemaal niet kon lopen en wonderlijk en verbaast was ik, maar het herstel ging zo voorspoedig dat ik besloot om alsnog maar een ticket te bemachtigen voor de IJsselloop 10km of 15km. Het werd de 10km en bemachtigt via de de groep op Facebook Hardlopers Deventer. Dat ging top alles was snel geregeld en ook de overschrijving dat de uitslag op mijn naam kwam te staan en niet van het loopmaatje waarvan ik hem had overgenomen.

De IJsselloop 14 april

Zondag was het dan zover en ging ik de 10km lopen was het niet dat ik op de zondagmorgen vroeg wakker werd en last had van een pijnlijke stijve nek.
Om met de woorden van Dominee Gremdaat te spreken "Kent u die uitspraak"Het is of de duvel er mee speelde dacht ik want zal mij niet gebeuren. Geen Enschede en ook geen IJsselloop. De oplossing was vetwatten zodat het warm werd en het zich kon herstellen. Het heeft wel iets geholpen maar het was niet je van het. Maar wat ik al zei niet lopen is geen optie voor mijn vandaag.

Naar het Boreel en start van de IJsselloop

Om 12:00 uur ben ik naar het centrum van Deventer gereden en de auto in de Q-Park De Boreel gezet. Ik was vroeg maar dat is wel prettig en heb er wat rond gelopen en bij de kraampjes gesnuffeld. Ik kwam in een leuk gesprek met ene Bert die enthousiast was en hebben wij het gehad over onze loopevenementen die wij hadden gelopen en nog gaan lopen. Dat was een leuk en onderhoudend gesprek, maar vervolgens ben ik weer mijn eigen weg gegaan. Wij hebben elkaar nog Suc6 gewenst en ik heb hem daarna ook niet meer gezien tijdens de 10km loop.

Naar de Start en inlopen

Voordat ik om 13:00 uur in het startvak ben gaan staan nog even een plaspauze en gaan inlopen en rek en strekoefeningen gedaan. Vervolgens naar het startvak gegaan en ben ik niet in Vak B (stond op mijn startnummer) maar in Vak E gaan staan want B was voor de 53minuten die was opgegeven door het loopmaatje waarvan ik het startnummer had overgenomen. Dat was niet haalbaar voor mijn en wilde niemand in de weglopen.

De start

Ik had alles klaar gezet zoals mijn Garmin Fenix HR 3 + mijn Hardloopmix en die had ik al op shuffle had staan en aangezet voor de start. En eindelijk was het zover om 13:15 uur mochten wij aan onze 10km beginnen. En wat ik altijd zeg ook nu weer in mijn tempo gelopen. En ik wilde onder het uur lopen maar dat is niet gelukt omdat ik onderweg een plaspauze had en dan verlies je ook iets tijd. Wat mijn nek betrof daar had ik wel wat last van maar het was nog wel te doen. Het ging verder goed en kon een mooi tempo vasthouden. En ik heb hem gelopen en ben best tevreden over het resultaat. Mijn nek zit nog wel wat vast, maar dat gaat wel over even rustig houden. Inmiddels is het alweer maandag en deze week ga ik rustige loopjes doen. Dat zal de komende 14dagen in de Eifel zijn en heb er zin in. Aan het weer zal het niet liggen want de voorspellingen zijn goed voor de komende periode. Dat wordt genieten ook met de loopjes daar in het bos en de Oleftalsperre.

Foto's bij deze blogpost

IMG_0616.jpg IMG_0614.png IMG_0222.png IMG_0223.jpg

Looptijden.nl op Facebook