IJsselloop Deventer Dimence 15km 

Gepost door Ben Engel op maandag 9 april 2018 10:26

Vandaag de 15KM Dimence IJsselloop 

Vanmorgen in alle rust vroeg opgestaan en een ontbijtje genuttigd met  drinn. Er was tijd genoeg want om 12:00 uur moest ik starten en omdat het maar een kwartiertje rijden is zijn wij om 11:00 uur vertrokken naar de Boreel Kazerne. Daar vond de happening plaats met stands -muziek en kon je het startnummer nog ophalen mocht je dit niet gedaan hebben. Ik had mijn startnummer vrijdag op gehaald bij DAKAR Intersport die ook op het Boreelplein gevestigd is. Dat wij vroeg weg zijn gegaan was meer voor mijn de insteek dat ik alvast rustig kon inlopen en oefeningen doen die wel zinvol zijn. Vooraf ook een leuk gesprek gehad met een medewerker (suppoost) van de organisatie.

Het startschot om 12:00uur

Het was strak georganiseerd want exact om 12:00 mochten wij vertrekken en ben ik in mijn eigen tempo aan de run begonnen. De route voor de 15km betekende 2 keer over de brug. Eerst  een rondje van 5km over de brug en ook de 2de keer de 10km weer over de brug. En uiteindelijk is dan de finish in het hartje centrum de Brink in Deventer.

Hoe ging mijn run vandaag.

In een vol overgoten zon was het best warm maar ik had mij erop gekleed aangezien ik er op voorbereid was dat het warm zou zijn. Dat was het ook wel, maar het ging best goed en ook vandaag weer in een mooi gemiddeld tempo gelopen. Mijn hartslag had ik ook goed onder controle en ziet er tot nu toe perfect uit. Ik kreeg tussentijden door van onder de 6min/km en soms 5:45min/km of nog sneller. Uiteindelijk werd het 6:16min/km. Maar oké, het eerste 5km rondje rustig opgebouwd en genoten van de omgeving. Veel lopers passeerden mij en heb ik ook laten gaan. Ik dacht niet opfokken en gewoon doorlopen. Dan heb je de 1ste 5km erop zitten en ga je vervolgens weer de brug over voor de 10km en daar heb ik weer lopers ingehaald. Het laatste stuk terug over de brug en richting de stad naar de Brink ging ook niet verkeerd. En ik heb nog iemand aangemoedigd want die liep te wandelen op de brug terwijl het nog maar een kort stukje was van ongeveer 4km.  Richting de Brink kwam dan eindelijk de finish in zicht en heb deze keer bewust op mijn loophouding gelet. Ik betrap mij al een paar keer erop dat als ik naar de finish loop een beetje in elkaar zak met het hoofd naar beneden loop en dat wilde ik vandaag voorkomen. Het is het gelukt en ben ik in een netto tijd van 1:34:00 over de finish gekomen. 

Wel of geen PR gelopen 

Wanneer ik de tijd van de Pfixx Solar Monterland Run 1:38:21 vergelijk met vandaag dan heb ik zomaar weer 4minuten sneller gelopen. Want vandaag was mijn netto eindtijd van de IJsselloop 1:34:00. Maar van de andere kant zijn de omstandigheden met de Montferland Run wel anders dan bij de IJsselloop. Desondanks zeg ik maar toch maar geflikt.  

Foto's bij deze blogpost

IMG_0251.jpg IMG_0254.jpg

Looptijden.nl op Facebook