*Hoge Veluwe Loop (halve marathon)*

Gepost door Ben Engel op zondag 7 oktober 2018 20:48

VOORBEREIDING

Eigenlijk gaat dit best goed want ik volg op dit moment het schema 3 keer in de week voor de Marathon aangezien lange afstanden toch wel mijn ding zijn. De intervallen die er bij zitten is een mooie afwisseling en ook belangrijk om deze wel te lopen. Natuurlijk is de Marathon Enschede pas in 2019 en ga ik officieel in december starten met het schema. Nu is het een beetje een voorloper en puur bedoeld om mij alvast te testen waar mijn grens ligt. Ook wil ik zelf los van het schema een paar keer een training erin zetten van 25km en de 30km die ik zeker een paar keer wil aantikken. Dan weet ik wat haalbaar is, maar dat gaat wel lukken.

GEEN SPANNING

Als aanloop naar de Halve Marathon de Hoge Veluwe merkte ik dat dit best relaxt ging. De onrust die ik vooraf heb was nu niet zozeer aan de orde en ik denk dat dit komt omdat ik deze HM al vaker gelopen heb. Belangrijk is wel dat ik alles een dag voor de wedstrijd klaar heb liggen en dit niet op de wedstrijd dag nog moet regelen. Ook het tijdstip dat ik vertrek is plezierig zodat ik op tijd aanwezig ben en alleen de ochtend van de wedstrijddag had ik wat meer spanning maar dat was goed te doen en kan geen kwaad denk ik dan.

DE WEDSTRIJD DAG

Vandaag was dan de Halve Marathon de Hoge Veluweloop en het weer was perfect. Met een temperatuur van 13 graden en volop zon was het heerlijk om te lopen. Ook deze keer had ik besloten om de 21:1km te verdelen in 3 afstanden op mijn Garmin Fenix 3 te beginnen met de 9km - 7km en afsluitend de 5,01km. Ik ervaar dit altijd als positief dat ik een kilometerpunt bereik tijdens de loop en weet oké nu nog de rest van de afstand. Het ging vanaf de start gelijk goed en heb in een mooi contant tempo gelopen begonnen met 6:13min/km tot 6:22min/km dit heb ik volgehouden tot het 19km punt. De laatste 2 kilometers werd het zwaarder en ging moeizamer, maar ik ben wel doorgelopen tot de finish en dit op de 19km in 6:34min/km en de 20km in 6:57min/km. Het streven was om ook vandaag in een eindtijd van 2:15:00+ te eindigen. Dat is gelukt en mijn netto tijd is 2:15:37 geworden. Daar ben ik content mee want zeg het is weer gelukt om de 2:15:00+ te lopen. Het is zo'n beetje de tijd ( al 3 x gelopen) op de Halve Marathon voor mij op dit moment. Voorlopig is dit voor mij oké en wie weet haal ik er in de toekomst nog iets vanaf. Maar het is voor mij geen noodzaak want ik vind het wel een mooie HM tijd en dik tevreden🏃

Foto's bij deze blogpost

IMG_0035.jpg Startnummer HM Hoge Veluwe.jpg UItslag Hoge Veluweloop HM.jpg

Looptijden.nl op Facebook