Heup Blessure

Gepost door peter timmermans op donderdag 2 december 2010 08:06

Ik ben sinds 7 maanden weer begonnen met hard lopen .
Eerst rustig aan daarna trainingen wat opgevoerd.
Ik heb samen met collega ten miles Tilburg gelopen en de singel loop Breda het ging zo goed dat we de halve marathon van Eindhoven hebben gelopen tijd 1.53.00.
Een week daarna liep ik 15 km als training ging goed tot de laatste kilometer toen begon ik last te krijgen van mijn heup.
Ik moet wel zeggen dat ik mijn heup , gedeelte van mijn heup, al enkele weken begon te voelen een soort irritatie als ik het moet beschrijven net onder het bot van de heup het lijkt me geen spier misschien een aanhechting?
Van uit deze plaats werden pijn prikkels gezonden richting mijn been en richting mijn achterwerk.
Daarna lukte het me niet meer om hard te lopen en ben ik na de huisarts geweest.
Hij dacht dat er een ontsteking zat maar het was geen slijmbeurs ontsteking want die zat daar naast. Ik kreeg ontstekkingsremmers en fysio voorgeschreven. Na 6 weken fysio ben ik zo ver dat ik kan hard lopen maar als ik s'morgens loop krijg ik sávonds last van een stijve,pijnelijke heup. Het lopen bij de fysio op de band ga goed ik kan vlot 6-8KM lopen snelheid 11 km per uur alleen krijg ik na enkele uren last van een reactie en het voelt niet aan als echte spierpijn ik wordt er een beetje moedeloos van want na 7 weken zouden de spieren toch weer moeten functioneren , je wilt als loper toch enkele keren per week lekker buiten lopen en dat mis ik nu wel .
Wie heeft ook zo iets meegemaakt en wat waren je ervaringen hoe is het weg gegaan?

Groet
Peter Timmermans


Looptijden.nl op Facebook