Hardloop perikelen.

Gepost door Erik Rommers op maandag 1 februari 2016 15:36

Hoewel al langer actief als hardloper heb ik hier nog nooit een blog aan gewijd. Dit is dus mijn 1e officiële blog smiley Na een lange periode zonder enige vorm van klacht te hebben gelopen kamp ik nu vanaf begin december met mijn 1e blessure, namelijk een peesplaatontsteking aan mijn rechtervoet.

Gelukkig heb ik gelijk gas terug genomen en ben naar de fysiotherapeut gegaan. Heb sindsdien wel verder gehobbeld maar het blijkt een blessure die niet zomaar vanzelf over gaat merk ik.

Aangezien ik actief ben op twitter en daar nogal wat volgers heb die ook de passie voor hardlopen delen wissel je automatisch ervaringen uit op hardloopgebied. Ik kreeg via via de gegevens van een Sportpodoloog door. Afgelopen vrijdag een bezoek gebracht en het is/was voor mij een openbaring. Tijdens een 1 1/2 uur durend voetenonderzoek bleek allereerst dat ik op te kleine maat schoenen liep (was inmiddels aan mijn 3e paar Asics schoenen bezig sinds ik hardloop).

Enfin, voeten verder onderzocht en dan komen er toch een aantal zaken aan het licht. Echt fascinerend om te zien middels video-analyse hoe je nu eigenlijk loopt. De schoenen die ik had (Asics Cumulus 17) zijn niet per definitie slecht maar in mijn geval bieden ze te weinig ondersteuning.

Ik ben naar huis gegaan met een nieuw paar schoenen (Brooks Defyance 9) en de op maat gemaakte zooltjes zullen over een kleine 2 weken klaar zijn.

Vol vertrouwen en hopelijk binnenkort klachtenvrij ga ik verder op weg naar mijn 1e halve marathon die gepland staat op 20 maart (Drunense Duinenloop).


Looptijden.nl op Facebook