hamstring perikelen

Over Waterland Marathon (10 km), 10.000 m, 00:38:55

Gepost door Jan Hendrikse op maandag 2 juni 2014 19:38

In Monnickendam wordt ieder jaar de Waterland Halve Marathon georganiseerd. Langs de dijken en oevers van de Gouwzee is een parcours wat je met de Halve Marathon tot aan de vuurtoren van Marken gaat en weer terug. Vanwege wat hamstringklachten besloot ik om de 10 kilometer te gaan doen vandaag. Wel jammer omdat ik in het verleden al eens 2e werd op de halve.
Op het Sportpark was het redelijk druk met weer veel lopers uit Volendam waaronder mijn collega Johan Smit die in een bloedvorm steekt gezien zijn PR's op de 800 m en de 10 km de afgelopen week. Hij koos voor de 5 km wat ik verstandig vond ivm zijn baan wedstrijden.
Na een goede warming up stond ik vooraan samen met de latere nummers 1 en 2 die ook bekende lopers waren namelijk Roland Saalmink en Robert Tjoa die een triathlon achtergrond heeft.
Na het startschot gingen we als trio ervandoor en dat bleef tot ongeveer 4 km zo. Het weer was prima het was een graad of 16 en weinig wind.
Na 4km voelde ik toch mijn hamstring weer enigszins en ook mijn hartslag was wat onrustig. Door in eigen tempo besloot ik toch maar.
Het keerpunt werd genomen in 18.30 en ik had al in de gaten dat het een moeilijk stuk terug zou worden. Tot overmaatvan ramp werd ik ook nog ingehaald door een jonge deelnemer. Confused smiley
In de laatste kilometer waren ook nog een trap en wat hekken in het parcours wat ook een negatieve invloed had op mijn snelheid. Na 38. minuten en 55 seconde was daar de finish op de grasbaan. Ik perste er nog wel een sprintje uit voor de toeschouwers en nam weer een medaille in ontvangst.
Er stond op het terrein een tent waar je je kon laten masseren en ik besloot om even mijn hamstring onder handen te nemen. De masseur deed zijn werk en dat voelde ik enorm. Volgens hem stonden ze veel te strak en zou ik ermee naar de fysiotherapeut moeten. Er was ook littekenweefsel dacht hij. Dat idee had ik zelf ook al helaas. Na de laatste wedstrijd eind juni zal ik er even zeer kritisch naar laten kijken want dit schiet absoluut niet op zo.
Als het ooit goed komt scheelt me dat zo 2 minuten weet ik zeker. De dag erna heb ik een uur uitgelopen met veel stukken grasveld om de boel te ontzien.
Volgende wedstrijd is de Vechtloop in Weesp waarschijnlijk.

Foto's bij deze blogpost

water1.jpg water3.jpg water2.jpg

Statistieken van deze tijd

Afstand
10.000 m
Tijd
00:38:55
Snelheid
15,42 km/u
Calorieën
693 kcal

Looptijden.nl op Facebook