Halve Marathon (Drunense Duinenloop)

Gepost door Erik Rommers op maandag 21 maart 2016 09:14

Gisteren was het dan zover, mijn 1e Halve Marathon ! Samen met een 6-tal loopmaatjes van Loopgroep Prinsenbeek gingen we al op tijd richting Drunen om ons voor te bereiden op de afstand.

Nog wat drinken/eten, al dan niet verkleden en richting startvak waar we elkaar succes wensten. Onder ons zitten ook een paar ervaren lopers dus daarvan wisten we dat we ze pas na de finish weer zouden zien.

Had me voorgenomen om zeker niet te snel van start te gaan om zo aan het eind nog wat over te hebben c.q. niet kapot te zitten. De eerste kilometers nog zoekende naar het juiste tempo/ritme samen met loopmaatjes Patricia en Louise kwam ik na een kilometer of 4 alleen te lopen. Heb vervolgens vrij constant tempo gelopen (rond de 6:00 p/km) onderweg genietend van de werkelijk schitterende route.

Gelukkig kwam ik een kilometer of 4 voor het einde naast een ervaren loopster (Kitty) te lopen en samen zijn we richting finish gegaan.

Ik merkte gaandeweg wel dat het parcours geen moment vlak is, veel "vals plat" en 2 kilometer voor de finish wachtte ook nog een klim die ik op dat moment wel even vervloekte Wink smiley

In het zicht van de haven bleek ik wonderwel toch nog wat te kunnen versnellen en met een uiteindelijke 2:10:17 was ik achteraf toch best wel een beetje trots op mezelf. Wie een jaar geleden tegen mij had gezegd : "jij loopt volgend jaar een Halve Marathon" had ik echt voor gek verklaard.

Naast de schitterende route hierbij ook een compliment aan de organisatie. Het was top geregeld, verkeersregelaars in ruime mate, voldoende verzorgingsposten etc. etc.

The day after zit ik vooral na te genieten ! Heb enorm veel leuke reacties gehad van bekenden via social media, echt heel leuk. Op naar de volgende wedstrijd !

Foto's bij deze blogpost

Drunen (2).jpg Drunen (1).jpg

Looptijden.nl op Facebook