Aura

Gepost door Jan van der Heide op donderdag 19 mei 2011 14:13

Tevreden, dat is de titel voor dit stukje, dacht ik toen ik net in de auto stapte. 10K gelopen in de Horte. Dat is een landgoed tussen Zwolle en Dalfsen. De route met de rode paaltjes is volgens Het Overijssels Landschap 5,5K. Maar in het echt is ie pas 5 als je aan het eind nog een rondje om de parkeerplaats rent. Om 10K te lopen moet je dus niet alleen twee keer alle rode paaltjes langs, maar ook voor het oog van in- en uitstappende wandelaars twee keer om de geparkeerde auto's heen. Maar het zal mijn gevoel wel zijn dat die mensen zo naar mij kijken.

Na het brommertje van links van zes weken geleden en de daarop volgende gebrokenribbenellende begon ik tien dagen geleden aan een wekenlange verkoudheid, met koorts, benauwd, hoesten en onnoemelijk veel snot. Was ik net weer een beetje aan 't lopen en nu weer geen deuk in een pakje boter.

Jammer, jammer, eind maart liep ik zo gemakkelijk en met nog ruim 2 maanden training te gaan zou ik in de halve van Zwolle eindelijk de magische grens van 12k/u kunnen overschrijden.

Maar met zes weken gedoe achter de rug heb ik vanmiddag lekker weer een 10 gelopen. Weliswaar snotterend en hoestend, aan 't eind zelfs piepend, maar het extra rondje om de parkeerplaats voelde als ereronde. Tevreden dus.

In de achteruikijkspiegel kreeg ik echter de schrik van mijn leven: op mijn wat verhitte gezicht had ik een onnatuurlijke oranje-rode gloed. Niet normaal! Allergie, koorts, vergiftiging ... weet ik veel, 't kan er ook nog wel bij. En die halve marathon ... als je hem maar uitloopt, toch? En je wordt per slot van rekening pas na twee en een half uur van het parcours gehaald.

Ik ging verzitten en gek genoeg veranderde daardoor de gloed en ik stelde in een flits de diagnose: via de witte dakbekleding reflecteerde mijn gloednieuwe fluorescerende shirt knaloranje op mijn gezicht. De hele auto lichtte alarmerend op en verkeer van links verleende spontaan voorrang. En ik hoef er ook niet aan te twijfelen dat die wandelaars mijn extra rondje hebben opgemerkt.

Bij de halve van Zwolle zal ik hem aan doen. Let op de man met het oranje aura, die kan wel wat aanmoediging gebruiken!

Foto's bij deze blogpost

shirt

Looptijden.nl op Facebook