Gelukt!

Over 10 kilometer onder de 45 minuten

Gepost door Matthijs Horlings op maandag 19 april 2010 07:10

18-04-2010
De Nike Hilversum City Run
Het is gelukt, mijn eerste 10 km die ik loop. Ik had al wel 10 EM en 15 km achter de rug in 2009, maar nooit 10 km.

Licht zenuwachtig stond ik aan de start, zou ik fit genoeg zijn, was de vraag? Dat weekend al de 5,6 bergrace by night en 5,3 kippenren barneveld achter de rug, nu nog die 10 erachteraan. Ik wilde sowieso onder de 50 min, maar ik ging natuurlijk in 1 keer voor onder de 45 min. In een vlot tempo liet ik de start en een grote massa mensen achter me, de 1e 2km zat erop en ik merkte vrijwel niks aan mijn ademhaling, ik versnelde en de continue stroom mensen die ik moest inhalen was soms lastig en weinig ruimte, maar het geeft ook een motivatie en afleiding tijdens een langer parkour. Naarmate het parkours verder werd afgelegd kwam ik steeds meer in de voorhoede en werd het om mij heen rustiger. Ik kon goed kort kort lopen en het tempo bleef er goed in zitten, onderweg geen tijd om te drinken, gewoon het water over me heen en bij mensen die het hadden even onder de tuinslang door gelopen, de totale afkoeling was heerlijk. Mijn naam stond op mijn startnmr en daar werd door het geweldige publiek goed gebruik van gemaakt, ik hoorde mijn naam wel een keer of 20 terwijl er voor mij onbekende mensen langs het parkours stonden. Geweldige sfeer! Er riepen jongetjes aantallen bij elke loper die passeerden, ik zat rond de 100, nu wist ik dat ik van de 1829 deelnemers redelijk voorop liep. Dit was motiverend!
Ik liep inmiddels circa 37 minuten en zat in te schatten ongeveer op 8km te zitten, nog geen 300 m verder kwam er een bord dat ik op 9km zat, nog 1km te gaan dus. Ik versnelde weer, want ik had over, met een pas van ongeveer 15 km per uur liep ik de laatste km in, een bord nog 500m volgde, ik keek op mijn horloge en proefde een vlotte tijd. Nog 250M, ik werd rechts ingehaald door iemand die een soort sprint deed, ik dacht gelijk "daar kan ik overheen" en dat deed ik! Met een ontzettend harde sprint rende ik de laatste 200m, mijn vriendin en haar broer met vriendin juigde mij toe, ik was de enige die zo'n zieke sprint inzette, dus de commentator was helemaal op mij gefocust "dat is nog eens een eindsprint van nmr 12136" hoorde ik over het plein galmen, geweldig! De uiteindelijke tijd was 43:17, ruim onder de geplande 50 min en ook ruim onder de 45 minuten. Met de medaille om de nek en een flesje ijskoud water werd ik warm door mijn vriendin onthaalt, top!

Enige nadeel nu is een lichte last van mijn knie, iets verkeerde inschatting met een wisseling van schoenen gemaakt, maar hoop dat dat met een week rust weer weg is, mijn weekend was in ieder geval top. En een leuke 10km tijd voor deze challenge. Succes voor degene die de 10km nog gaan lopen onder 45 of erboven, het is mogelijk!

Matthijs


Looptijden.nl op Facebook