En wéér opnieuw beginnen. Maar zonder pijn.

Gepost door Hans S. op zondag 26 april 2015 20:52

En ben je een tijd uit de running, leuke woordspeling in dit geval, door een knakje in de knie. Zo loop je anderhalf jaar bij een orthopeed die bij je laatste bezoek doodleuk zegt, "Ik weet niet wat het is"... Oké, bedankt. En nu? "Probeer maar weer heel rustig wat en als je last krijgt neem je maar weer diclofenac. Nou, niet dus. Wil weten wat er is met die knie.
2nd opinion aangevraagd bij Bergman Clinics. Eerste bezoek en meteen een spuit in de knie met een soort van pijnstiller. Heerlijk zo'n knie die je niet voelt. 2de bezoek weer een spuit en nu ook medicatie erbij. Weer het fijne gevoel. En fysio bij hun.
En dat heb ik geweten. Na een intakegesprek tijd voor actie.
"Ga maar op je buik liggen". Na te kijken hoe ver het e.e.a. kon buigen was het tijd voor actie. Ik kwam voor m'n knie en dan verwacht je niet dat men aan het vel op je rug begint te trekken. Ja, aan m'n vel te trekken. En op een manier die niet prettig is, zeg maar gerust pijnlijk. Daarna nog even op wat triggerpoints drukken en klaar voor vandaag.
Sta naast de behandeltafel en m'n hele been voelt anders. Voelt los. Een gevoel dat ruim anderhalf jaar weg was. Ohja, kreeg ook meteen wat hoofdpijn. Hoort erbij zei de fysio met een lach op zijn gezicht. En een aantal dagen met een rode rug. Zelfs een paar kleine blauwe plekken
Bij het volgende bezoek het zelfde ritueel ondergaan waarbij het drukken op de triggerpoints nog wat steviger werd gedaan. Tevens werd er ook nog even een elleboog op mijn linker bilspier gezet... Ben geen klein kind, maar dit deed echt pijn.
Maar, dit alles helpt. Blijkt dat de heleboel vast zit waardoor de knie niet goed functioneert. Uit de rug komen de zenuwen die naar de benen lopen en die plek wordt nu aangepakt. Heb nu weer een aantal keer gelopen zonder last, alleen last conditie tekort.
Wordt vervolgd


Looptijden.nl op Facebook