Eindelijk dan gelopen

Gepost door Freddy de Bree op donderdag 15 april 2010 00:31

Eindelijk is het gelukt om de Rotterdam Marathon te lopen! En dan ook nog de 30ste jubileumeditie!
Al meerdere malen geprobeerd, maar niet gekund. De eerste keer niet, omdat ik toch 'Londen' kon lopen en ja, 2 marathons na elkaar lopen zag ik niet zitten. De tweede keer niet, omdat mijn lichaam niet wilde (blessure). Dus dit jaar is het echt gelukt om aan de start te verschijnen.

Het was een mooie ervaring! Zoveel publiek en zo aardig, met hier en daar versnaperingen en drankjes van bouillon tot lauwe thee _met_ suiker (expliciet meegedeeld) tot aan _extra_ Extran postjes in het Kralingse bos. Het was met stomme verbazing dat ik zoveel publiek overal aanschouwde. Gelukkig heb ik door de mensenmassa's mijn vrouw niet gemist onderweg en kon ik haar nog even groeten en een leeg flesje aangeven. De schat.

De race ging niet meteen van een leien dakje, want ik stond natuurlijk weer iets te ver naar achteren. Ik ben met de flow gegaan en heb uiteindelijk na een uur wel een redelijk tempo kunnen vinden en dit eigenlijk nooit meer losgelaten. Dit klinkt als een walk in the park, maar dat was het niet. Na 30 km werd het zwaarder en na 35 km nog zwaarder, maar ik kon vasthouden aan de snelheid, omdat mijn iets-minder-maar-nog-snelwerkend brein mij zei, dat ik nog 3:45 zou kunnen lopen, ondanks de verloren tijd in het 1ste uur. Vooral na de 39 km werd dit alsmaar duidelijker en vooral: makkelijker te berekenen (arm brein). Vanaf de 40 km wilde ik wel harder, maar ik vertrouwde het lichaam nog niet helemaal. Vanaf 41 km, dacht ik, ja, nu moet het! Dus gas intrappen en weg was ik. Dit kan niet, dacht ik, want ik vloog van 12 naar 13 en zelfs naar 14 k/u. Dit was ook nodig, want ik was even vergeten, dat een marathon 42 komma 2 (!) kilo-meter is. Maar daar kom je snel achter met de prachtige en goed aangegeven 1000 meter, die iets verder weg lag dan verwacht....

Zoef langs de collegalopers en nog even poseren voor de eerwaarde fotografen bij de finishlijn. (ik zie er niet uit)
Klokje ingedrukt en wat zien ik?: 3:45:00 !
Meestal is mijn geklokte tijd iets meer dan de nettotijd van de organisatie, dus ik blij.
Je raadt het al, dit keer niet.
De officiele nettotijd: 3:45:02

Maar ik ben wel blij, hoor. Want het is weer meer dan 7 min sneller en dus een PR.


Looptijden.nl op Facebook