Een sportief middagje

Over 10 kilometer marathon amersfoort, 10.000 m, 00:59:45

Gepost door Berend-Botje op zondag 9 juni 2013 20:28

Vandaag staat dus weer de 10k van Amersfoort. Doel was om sneller dan vorig jaar te lopen maar verder maakt het me niet uit. Tenslotte zat de HM van vorige week en de A4D ook nog in mn benen.
Op de fiets naar het station en dan even loswandelen richting de start waar het inmiddels druk en (in mijn ogen) erg chaotisch was. Uit eindelijk alles gevonden en kon ik in (nou ja bij) het startvak gaan staan. Na een beetje zoeken naar de juiste baan, kwam er dan toch een beetje schot in. Mijn voornemen om rustig aan te doen ging al snel in rook op en na 4km liep in al 2 minuten sneller dan mn planning. Dit moest ik later bezuren want op 7,5k had ik het idee dat mn hartslag een beetje te hoog was. Toch maar eens leren met zo´n band om te gaan. Na even een stukje wandelen ging het al heel snel weer naar beneden en heb ik rustig)er lopend het laatste stukje meegepakt. Uiteindelijk toch nog binnen het uur en...sneller dan vorig jaar.
Al met al een sportief middagje
5,5km fietsen > 1km wandelen > 10km hardlopen > 1km wandelen > 5,5 km fietsen en daarna nog een rond van 7/8km wandelen in de frisse avond lucht.

Statistieken van deze tijd

Afstand
10.000 m
Tijd
00:59:45
Snelheid
10,04 km/u
Calorieën
930 kcal

Looptijden.nl op Facebook