*Diepe Hel Holterberg Hemmink 10km*

Gepost door Ben Engel op zondag 28 oktober 2018 18:17

Vertrek naar Holten

Vanmorgen om 11:00 naar Holten bij Woody's gebracht door mijn vrouw die vervolgens terug is gereden naar huis. Het is 20 minuten rijden vanuit ons huis dus dat is goed te doen. Ik ben vervolgens naar de start gewandeld waar al veel loopmaatjes aanwezig waren. Ook Arnauld van onze ABS Loopgroep was aanwezig en met hem heb ik gesproken over onze verwachtingen qua eindtijd. Hij vertelde dat het voor hem de bedoeling was lekker lopen en geen specifiek doel. Ik wilde vandaag wel proberen de 10km onder het uur te lopen en dat is gelukt.

Het weer met een ☀️

Wij waren het er snel overeens dat het perfect weer was wel fris met op dat moment nog maar 4 graden maar het zonnetje maakte dat het prettig was en werd het uiteindelijk 10 graden.

Start

Om 12:00uur na het aftellen mochten wij vertrekken en zat ik al vrij snel in een mooi tempo van 5:51min/km en dit wisselde tot zelfs 5:16min/km. Alleen op de Diepe Hel Holterberg klim van 500 meter ging het tempo naar 7:00min/km. Maar boven aangekomen heb ik het tempo weer op 5:38min/km gebracht. Tot aan de finish ging het goed en kon ik het tempo vasthouden. Met de finish in het zicht heb ik de laatste spurt gelopen in 4:59min/km en geëindigd met 5:16min/km over de finish. Het is een opsteker voor mij dat ik vandaag dik onder de 6min/km heb gelopen want dat was al even geleden.

Medaille ophalen

Nadat ik over de finish was heb ik mijn medaille in ontvangst genomen en moest vervolgens mijn vrouw nog even opzoeken want ze kwam mij ook ophalen in Nijverdal. Maar dat is altijd lastig want door de herrie van de muziek kun je elkaar niet of nauwelijks verstaan via de telefoon. Maar ook dat is gelukt en samen thuisgekomen heb ik gedoucht en vervolgens voorgesteld haar te trakteren en samen een etentje buiten de deur te doen. Inmiddels zijn wij alweer thuis en ga ik verder bankhangen sport kijken en nagenieten😉

Foto's bij deze blogpost

fullsizeoutput_38b-COLLAGE.jpg

Looptijden.nl op Facebook