De kr8 van 8

Over Zaanland Groep 4

Gepost door Mike Alders op zondag 21 maart 2010 17:49

Zaterdagochtend, te vroeg wakker, maar laat genoeg om geen slaap meer te vatten. Nog mooi even tijd een mailtje te sturen over mijn ideeën over een blog die geïntegreerd wordt in de nieuwe AV Zaanlandsite (http://www.avzaanland.net/). Is nog even zoeken naar de juiste Joomla! plugin...
Tandenpoetsend gaat de bel. Overbuurvrouw Vronie? Vronie! Ik ga mee! Altijd maar zaterdag werkend, nu opeens vrij kunnen krijgen.
Op de club is de opkomst gering, vele marathonners (waaronder meester loopgroep 4 blogger Louis) kiezen voor de Road to Rotterdamloop van 30 km, op zondag bij AAC.
Met een kleine club trekken we naar Zaandam. Hans vertelt onderweg ronduit over zijn laatste, maar misschien wel de mooiste opening als Wethouder van Zaanstad: een nacht in de Verkade suite (http://www.inntelamsterdamzaandam.nl/website/?docid=2) van het nieuwe hotel Inntel Amsterdam Zaandam. Onze Hans heeft er zelfs de Volkrant mee gehaald. Terwijl Hans uitlegt hoe tot in de kleinste details het Zaans verleden is verwerkt, rijd ik ongemerkt richting Assendelft. We maken er een sightseeing tour van langs mijn ouderlijke huis en middelbare school, en ach we zitten lekker warm èn droog... 5 minuten te laat, het was al begonnen te regenen, kwamen we aan bij Johanneshof. Sorry nogmaals allen! Iedereen staat al klaar om te vertrekken.
Vronie? Vronie! Zij wordt warm onthaald door het ontvangstcomité, met een groep van 13 trekken we de bossen door. Claudia had een parcours uitgezet, een 8, of eigenlijk twee 8en: één voor de snellen en één voor de heel snellen. Op de Zeeweg splitsen de groepen zich.

De groep verdeelt zich ongelijk, met Hans (Inntel nacht), Jan (oud, dus korte nacht), Arjen (net vader, gebroken nacht), Carmody (goede nacht) en ikzelf (korte nacht) rennen we omhoog tegen de harde wind in richting strand.
Op het strand rent lichte Jan al snel van ons weg, door slim in een treintje te lopen, halen we hem in. Door de duinen wordt het tempo nog even opgevoerd. Carmody en ik kraken. Op de Zeeweg volgt een weerzien met de snelle groep.
Carmody (goede nacht) loopt over tot ontsteltenis van enkele snelle lopers, met zijn viertjes trekken we nogmaals tegen de wind, de heuvel op, richting zee. Nu hebben we gelukkig de wind in de rug.

Het tempo ligt onverminderd hoog, lichte Jan weet zelfs de strandopgang nog rennend te beklimmen om vervolgens als een echte heer ons de toegang tot de duinen te geven.

Op de zeeweg is de snelle groep in geen velden of wegen te bekennen. We pakken nog een stuk Van Oldenborghweg en pakken nog een duinlusje.
De kracht van 8 is gelukkig nog goed terug te zien: (http://bit.ly/an8mNK).

Ondanks het extra lusje zijn wij heel snellen eerder bij de auto en zo haal ik de vijf minuten vertraging weer in. Een prachtig parcours van bijna16 km onder mistige omstandigheden zit er op. De echte snelheid blijkt lager dan de gevoelssnelheid, of is de meting weer onnauwkeurig?
Simon heeft zijn taken netjes overgedragen, fijn! Peter schenkt ons heerlijke koffie en thee, top Peter!
En Vronie? Die pakt gewoon nog eens 13 km (!) met Els en Klaas, ik had het niet op kunnen brengen...
Thuisgekomen mail ik de kr8 van 8 (http://bit.ly/an8mNK) rond. Claudia reageert direct "Wie a zegt...moet ook een stukkie schrijven!"
Wie Acht zegt, moet een Blog schrijven zal ze bedoelen. Bij deze.
Mike


Looptijden.nl op Facebook