De eerste keer

Gepost door Freddy de Bree op woensdag 16 december 2009 07:46

De eerste loop was de CPC in Den Haag. Ik had er meer dan een jaar voor getraind, want ik wilde wel goed voorbereid zijn natuurlijk. Dat dat met een half jaar ook wel had gekund, dat wist ik toen nog niet. Het leek me zo'n enorme afstand zo'n hal-lu-ve ma-ra-thon. En het moest op een redelijke snelheid natuurlijk ook nog. Dus ik dacht, nou 12 k/u of zo, dat moet gaan.

En zo trainde ik er dus op los als een jonge hond in de wei. Door weer en wind en sneeuw, want ja, het moest goe' komme'.
Qua uitrusting echter mocht het allemaal niet te duur, want ja, het moest leuk blijven. Dus veel verder dan een echt ouderwets trainingspak van de Bristol kwam het niet. O ja, de schoenen waren dan nog wel Reebok, wat destijds nog serieuze hardloopschoenen maakte. Maar voor de rest, was het sokken van de Zeeman of misschien wel de Brons (ken je die nog?), van die badstoffen weet je wel. En zo kwam ik dus op de CPC in Den Haag aan.

Ik zag hoe iedereen professioneel in zijn superpakje rondliep en smaalde een beetje bij het zien van die luxe als ik dat vergeleek met mijn Zeeman/Bristol/Reebok outfit. Enigszins terecht, want ik vroeg me toen al af hoeveel van die luxe pakjes 1:40 liepen op hun eerste halve M, maar ik wel. Voor de niet-kenners: dit was dus sneller dan die 12 k/u die ik gepland had.

Inmiddels zijn we weer jaren verder.
Nu loop ik ook in mijn schoenen en pakje van veel meer dan 100 euro en loop nog steeds ongeveer dezelfde tijden. In gedachten, zie ik mezelf nu smalend lachen om mezelf....


Looptijden.nl op Facebook