begin van de cross competitie

Over Diomedoncross

Gepost door miranda op maandag 8 november 2010 19:38

Deze cross is de eerste van de negen wedstrijden in de regio 12 waar mijn club bij hoort.Je moet 6 van de negen crossen lopen wil je in de eindklassering worden opgenomen.

De voorbereiding op deze cross was eigenlijk niet zo optimaal.De avond ervoor lekker gaan stappen met de nodige drankjes Martini Glass en laat naar bed.Maar de start was pas om 12.45 dus genoeg hersteltijd.

Doel was de tijd van de vorige keer te verbeteren .Het parcours gaat over smale padjes in het bos,verharde weg en gras.Door de blad val kun je niet altijd de obstakels als stronken zien dus toch wel oppassen.

Bij de start gekeken naar dames die dezelfde sticker kleur op hun startnummer hebben als ik die waren er niet veel te zien.Het is erg jammer dat de opkomst bij dit soort wedstrijden erg laag is.

Om 12.45 klinkt het startschot daar gaan we.Ik vind het erg moeilijk om rustig te starten en dat resultaat is te zien in de eerste kilometer 5.23.Dat is veel te hard en later zal moeten gaan bekopen.Ook gezien de vermoeidheid die nog in mijn benen zit van de dag ervoor (das geen goed excuus).Bij het ingaan van de tweede ronde gaat alles moeizamer.Op de stukjes asfalt kan ik toch nog wat versnellen.Bij de bospadjes vind ik dit moeilijker.Dan draai je het sportveld op en krijg je de wind nog zo'n 200 meter op kop.De finisch is weer gehaald in de tijd van 26.19.Had graag 24 min gelopen.

Niet echt tevreden mee,er zat deze dag niet meer in.Nou dan maar naar huis.Nog even op de uitslagenlijst kijken en wat zie ik 3e bij de dames 35+.Dan maar even wachten op de huldiging.Nou je voelt je echt trots als je op zo'n podium mag staan.Dit maakt alles goed en de tijd maakt dan niet meer uit.

Ik weet dat er dames zijn die veel sneller zijn dan ik maar degene die er niet zijn kan je niet verslaan.

Op naar de volgende cross 21 november dorpsboscross in Standaardbuiten


Looptijden.nl op Facebook