Barcelona

Gepost door Freddy de Bree op maandag 15 februari 2010 15:28

Afgelopen zondag de halve marathon van Barcelona gelopen!
De eerste hindernis was voor mij de starttijd: 9 uur 'smorgens. Niet mijn ideale tijd van de dag! Ondanks de late avond ervoor door de gouden medaille van Sven Kramer op de 5000 en dus een korte nacht met 5-6 uur slaap, was ik toch nog op tijd bij de start.

De organisatie is werkelijk heel goed. Erg veel ruimte rondom de start site en ook in het startvak, wat duidelijk aangegeven is ogv startnummers. Het was pakweg 6 graden met weinig wind, dus we hadden geluk. Niet bepaald het weer waar je aan denkt, als je aan Barcelona en Spanje denkt. De straten waren goed berekend op de ingeschreven 5000 lopers. Uiteindelijk waren er 4135 finishers. De rest had of opgegeven of was gestopt bij de 10 km markering.

La Gran Via en el Diagonal zijn de grote verkeersaders dwars door de stad heen en die waren voor ons in 1 richting helemaal afgesloten. Dit verklaart voor een belangrijk deel de vroege starttijd. Helaas was de wind noordoost en dus de richting van deze aders. Maar zoals gezegd was er niet veel wind, dus dat viel mee. Verder moest je je ook niet vergissen in de vals-platte stukken hier en daar en de helling hier en daar van de kust de stad in, maar i.h.a. was het een vrij vlakke race.

De route is echt heel mooi. Je komt door alle belangrijke straten van Barcelona. Het begint bij de Arc de Triomf (ja, die hebben zij ook), wat zowiezo een mooi plein is. Deze loop is zeker aan te raden als vakantieloop.
Alleen hebben je supporters bij dit weer - niet normaal voor deze tijd vh jaar in Barcelona - meer aanmoediging nodig dan jij als participant. Voor mijn supporters was het echt veel te koud. Ik had nergens last van....

Het is een mooie voorbereiding voor de hele marathon van Barcelona in maart trouwens (misschien volgend jaar, dit jaar ga ik R'dam lopen). Die heeft trouwens ook een hindernis. Die begint om 8 uur 'smorgens...


Looptijden.nl op Facebook