Arnhem - Bridge to Bridge 10EM*

Gepost door Ben Engel op zondag 15 september 2019 19:09

Ochtend ritueel

Vanmorgen het gebruikelijke ontbijtje 3 broodhammen en dat was al om 07.30 uur en rond 10:00 heb ik nog een klein pasta maaltijd genomen. Ik had alles gisterenavond klaar gelegd. En voor mijn vertrek nog even ervoor gezorgd dat ik een dumoulintje had gedaan want dat is wel zo praktisch en moet je niet hebben tijdens het lopen🤣

Vertrek naar Arnhem om 10:30 uur

Om 10:30 ben ik in de auto gestapt en vertrokken naar Arnhem waar ik de auto heb geparkeerd op de Apeldoornse weg bij de gratis (alleen in het weekend) parkeerplaats van Rijkswaterstaat. Ik had gelijk een mooie warming-up want ik moest vandaar uit naar de start lopen op de John Frostbrug en heb er een stief kwartiertje overgedaan. Ik heb een plek gezocht in een van de startvakken vanwaar ik met de meute naar de start zou lopen.

Burgermeester Ahmed Marcouch

Vijfminuten voor de start werd er nog gewacht op de burgermeester die uiteindelijk aan gerend kwam. Hij was wel buiten adem en gaf ook aan dat het kwam omdat hij wat te laat was vertrokken uit de kerk waar hij was geweest. Maar oké hij vertelde in het kort de geschiedenis en de reden van het evenement. Alles had te maken met de herdenking 75 jaar Market Garden en wij in vrijheid hier kunnen lopen met dank aan de strijders van toen en dat toch wel speciaal is.

De start om 12:00 uur

Na zijn speech werd begonnen met het aftellen voor de start en mochten wij vertrekken. Zoals altijd mijn horloge geactiveerd lopend over de tijdregistratie matten en gelijk in een mooi tempo aan de Bridge loop begonnen.

Voortgang Bridge run

Het ging vanaf de start gelijk goed ik heb wat bewuster naar mijn tempo gekeken en die was 6:10min/km tot 6:13min/km. Op de laatste 2 kilometers zakte het soms in naar 6:15min/km tot 6:20min/km. Gek genoeg heb ik hem vorig jaar sneller gelopen in 1:39:45, maar het is niet anders en geen ramp. Ik ben dik tevreden over deze run en toch een weer speciale editie zoals ik al eerder aangaf want deze keer was het de herdenking 75 jaar Market Garden👍🏼.

Naar huis

Ik had gelijk een mooie coolingdown want ook terug naar de parkeerplaats weer een kwartier teruggelopen. Nog een paar buitenlanders naar de gratis parkeerplaats gewezen, want ze hadden hun auto op een parkeerplaats voor vergunninghouders geparkeerd. Een mevrouw die hun in gebrekkig Engels dat wilde uitleggen ben ik dus maar te hulp geschoten. En ook zij stond dus om de hoek geparkeerd bij vergunninghouders en heb ook haar erop geattendeerd. Tja het kost wat als je een print krijgt van de parkeerwachter. Dus allemaal blije mensen. Ik ben vervolgens doorgelopen naar de parkeerplaats en huiswaarts gereden. Inmiddels relaxen en al een 🍺genomen. Ik zeg done en nu op naar de Halve van Katwijk💪

Foto's bij deze blogpost

IMG_0304.png IMG_1235.jpg

Looptijden.nl op Facebook