Amsterdam - Zaandam Dam tot Dam Loop 10 EM

Gepost door Ben Engel op maandag 23 september 2019 13:29

Onverwachte Dam tot Dam 10EM gelopen

Dat ik dit jaar de Dam tot Dam zou lopen had ik niet gedacht want hij stond niet in mijn Bucket List. Maar het geluk dat ik had kwam omdat een loopmaatje van onze loopgroep via zijn bedrijf startnummers tot zijn beschikking had. Hij heeft ons gevraagd wie er nog interesse had voor deze loop. Dat was dus niet zo moeilijk voor mijn en heb ik mijn direct aangemeld.

Vertrek naar Zaandam

Zondag was het dan zover en werd ik om 9:30 uur opgehaald door de drie andere loopmaatjes. Het was een vlotte rit naar Zaandam en daar aangekomen de auto geparkeerd bij Albert Heijn in Zaandam. Vervolgens zijn wij naar de bushalte gelopen waar meer lopers stonden te wachten en vervolgens met de bus naar Amsterdam gereden. Dat was nog best een redelijke rit en was blij dat ik een zitplaats had bemachtigd. Daar aangekomen zijn wij nog even in een tentje gaan zitten want waren mooi optijd.

Naar de start gewandeld

Eerst werden nog de tassen ingeleverd bij de inname plek op het station. En vervolgens zijn wij naar de start gelopen op de Prins Hendrikkade en hebben onze startplek gekozen en dat was vrij vooraan. De mazzel was dat het een bedrijvenloop was en wij ingedeeld waren in de starttijd van 13:15 uur. Om 13:15 uur nadat er was afgeteld mochten wij aan onze Dam tot Dam beginnen. Elkaar even succes gewenst en iedereen van ons is in zijn eigen tempo aan de Dam tot Dam begonnen.

Hoe ging de 1ste Dam tot Dam Loop voor mijn

Na de start ga je al vrij snel de IJtunnel in en aan het eind van de tunnel stond er ventilatoren aan die toen al voor wat verkoeling zorgde. Langs de route vanaf de Buiksloterdijk merkte ik al het enthousiasme van de bewoners en dat was op de gehele route het geval. Nu ken ik Amsterdam niet maar aangekomen in het Molenwijkpark (ik zag het toevallig aan het bord) was het kei gezellig met muziek en een drukte van belang van de mensen die langs de kant stonden toe te juichen en aan te moedigen.

Hitte

Het was warm maar ik heb gebruik gemaakt van alle water posten, sponzen en met water sproeiende ouders/kinderen en natuurlijk de kinderen die er lol in hadden dat ze ons nat mochten spuiten. Het was erg welkom vanwege de hitte, maar gelukkig had ik er gek genoeg niet teveel last van.

Opbouw Dam to Dam loop

Ik heb hem mooi opgebouwd want ik had er deze keer ervoor gekozen hem in vierstappen te gaan lopen en ben gestart met 1km in zone 1 - 5km in zone 2 - 6 km in zone 3 en 4,1 km in zone 4. De zone 1 dat werkte niet echt en ik liep al snel in zone 2-3 maar dat vond ik prima. Ik had voor deze opbouw gekozen om op de laatste km’s een keer proberen te versnellen. Dat is deze keer gelukt en kon ik vanaf 15 km op de Zeedijk (denk ik) en laatste stukje van de Zuiddijk lopen in 5:55min/km tot 5:27min/km tot ik op de Peperstraat over de finish kwam. Dat is een mooie opsteker al zeg ik het zelf👍. En nu op naar volgende week zaterdag de 28ste de Halve van Katwijk😎

Foto's bij deze blogpost

IMG_1250.jpg IMG_1255.png IMG_1249.png

Looptijden.nl op Facebook