Aangepaste avond strandroute Be More Ultra Run Beverwijk-Egmond-Beverwijk

Gepost door rinusrunning op donderdag 28 januari 2010 15:13

De tweede strand avond etappe van de Be More Ultra-tour op 25 Maart zal via een andere route verlopen dan eerder op deze blog was aangegeven!.
Lees bij NIEUWS over het waarom.
http://www.hardlopendewebloggers.nl/nieuws/

"De beslissing hiervan is gevallen in overleg tussen de organisatie van de Be More Ultra-tour en de bedenker van deze nieuwe schitterende route, Rinus. Logistiek bleek het anders een te grote uitdaging om iedereen op tijd naar de verschillende Check Points te krijgen."

Maar geen getreur hoor, want er is een super mooie duin/strand route van Beverwijk - Egmond aan zee- Beverwijk voor in de plaats gekomen.Voor de lopers is deze route veel beter inpasbaar en grootste voordeel is wel dat je weer terug komt op het begin punt.

Start om 17:00 uur:
Het is een uitdagende route met de start op de atletiekbaan Dem in Beverwijk, waarna we via de tuinderijen snel de bossen en duinen van Heemskerk worden opgezocht!.Via de Kruisberg worden de mooiste plekjes van het Heemskerkse duin bezocht en langs het unieke water duin wingebied naar het mooie Bakkum aan zee!.

15km:
Vanaf strandopgang Bakkum aan zee vervolgen we de halve marathon van Egmond route door het duin!.Na 2 km slaan we af naar het vogeltjesduin en vervolgen we de "echte" Egmond route en die is super mooi, maar ook loei zwaar met enkele trapjes naar boven toe!.
Voor de (beginnende) trail runner een mooie uitdaging en na die duin beklimmingen komen we als het donker is op het strand van Egmond aan zee aan!.
Over het strand naar Bakkum aan zee.

31km:
Richting het zuiden over het strand verder langs Heemskerk, wijk aan zee, naar de Noordpier van Velsen.De lichtjes op het strand( lees de verrassing) wijzen ons de weg in het donker
en links zien we Corus by night waar de hoogoven verlicht is door de vele oranje lichtjes.
Via Wijk aan zee komen we weer terug bij Atletiek vereniging Dem in Beverwijk.

Kort en bondig:
Het is een mooie maar zware route door de duinen en de allermooiste plekjes tussen Heemskerk en Egmond worden aangedaan.Het 20km strand lopen is natuurlijk ook super en zeker met de lichtjes erbij.
Voor de trail/ultra loper een unieke uitdaging en een mooie training waarvan je zeker gaat genieten. De route is door mij vaker gelopen en het is zeg maar Pittig en zwaar, vooral het stuk van Bakkum aan zee naar Egmond. En om eerlijk te wezen, voor niet goed getrainde lopers zal de gehele route(50km) te zwaar wezen en kan men beter een gedeelte van het parcour lopen.

Ik heb er zin in en verwacht natuurlijk veel lopers die met ons mee gaan doen.
En natuurlijk meteen inschrijven.

Groet Rinus.
www.rinusrunning.nl


Looptijden.nl op Facebook