*7Heuvelenloop Nijmegen

Gepost door Ben Engel op maandag 19 november 2018 17:07

VOORBEREIDING 7HEUVELENLOOP

Gisteren 18 november was het dan zover de dag van de 7Heuvelenloop mijn 3de keer. En zoals altijd eerst de ochtend rustig ontbijten en alles klaar leggen voor vertrek. Deze keer ben ik alleen naar de 7Heuvelen gereden want de vorige keren reed mijn vrouw en zette ze mij af bij de P+R Ressen. En ze haalde mij na afloop ook weer op maar dan op een vast afgesproken punt op het Keizer Karelplein wat wil zeggen heel snel instappen en doorrijden naar de afslag naar Arnhem die er op korte afstand ervan zit.

VERTREK P+R ESSEN

Ik vertrekt het liefst vroeg van huis om genoeg tijd te hebben en er dus op tijd aanwezig ben. Mijn start was om 13:55 uur en omdat ik alleen reed deze keer om 11:30uur de auto in en naar de P+R Ressen gereden. Daar aangekomen de auto geparkeerd en naar de bussen gelopen en in de rij gaan staan bij alle andere lopers. En dat ging vrij soepeltjes, maar moest vanwege de overvolle bus wel staan, maar er zijn ergere dingen.

AANKOMST KEIZER KARELPLEIN

Eenmaal aangekomen op het Keizer Karelplein met de bus uitgestapt en met de meute meegelopen en opzoek gegaan naar mijn startvak (Roze dit jaar) en na wat rond kijken en zoeken gevraagd aan een suppoost waar ik heen moest zag ik zelf de aanwijzing borden met de pijlen. Door de zon kon ik niet goed de kleur onderscheiden maar stond wel goed. Ik heb maar iemand aangesproken of hij voor mij de kleur wilde bevestigen(toch beetje kleurenblind) en vervolgens naar mijn startvak gewandeld. Ik was dus mooi op tijd en aangezien het best fris was en veel wind een plekje opgezocht in het zonnetje die er gelukkig was. En onderwijl even een kletspraatje met 2 heren en andere omstaanders gemaakt. Het ging vooral over de snelle tijd van Joshua Cheptegei dat werd steeds omgeroepen en hij heeft een mooi record (41:05) gelopen. Daar werd even over gerept dat wij er wel iets langer over doen. Om 13.45 heb ik maar mijn plekje voor de start opgezocht en ben zo dicht mogelijk vooraan vlak bij de hekken gaan staan.

DE START

Precies om 13:55 mochten wij vertrekken en aangekomen bij de start en over de tijdregistratie matten gelopen mijn Fenix 3 HR geactiveerd. Ook deze keer weer rustig gestart in een tempo van 6:23min/km tot het 9km punt. Op dit punt kon ik versnellen en ging het tempo omhoog naar 5:53min/km en wisselde wel maar volgehouden tot aan de finish. Elke keer als de heuvel was bedongen loopt het ook weer naar beneden. Ik ben niet als een idioot naar beneden gaan lopen want je moet ook weer omhoog de heuvels op en dan kan de klap hard aankomen als je weer stevig moet klimmen. Ik heb op ongeveer het 6,5 km punt een Born Enercy Gel genomen en dat werkt goed kan ik zeggen. Het is ook de 2de keer dat ik deze gebruikt heb tijdens een evenement en blijf dit in de toekomst ook maar gebruiken. Het is prettig vast te kunnen stellen dat het klimmen best goed ging koste minder moeite dit keer. En het voelde de hele run al goed geen last van vermoeidheid of mentale inzinking. Op het laatste stukje toen de finish in het zicht kwam en heb nog even een lichte spurt gegeven. Over de finish gekomen heb ik ook mijn run opgeslagen (nadat ik over de matten was gelopen) op mijn Garmin Fenix 3 HR. Ik ben dik tevreden over mijn behaalde resultaat. Kijk ik terug naar de vorige 2 keer is het mooi om vast te kunnen stellen dat er nog steeds progressie is. Het zijn geen grootse stappen, maar voor mij prima. Deze 7H loop bijna de zelfde tijd gelopen als bij de Posbankloop dus geen PR dit keer. Maar zoals ik dan zeg dat is niet het belangrijkste want genieten daar is ook veel voor te zeggen.

ONTMOETING

Ook deze keer vooraf met deze en gene afgesproken om elkaar te ontmoeten en live te zien en spreken. Dat dit lastig is blijkt maar weer want ook deze keer niet mijn twitter loopmaatje(s) mogen ontmoeten. Het is gewoon te druk en lastig in de massa lopers die er zijn. Wel heb ik het genoegen gehad na de run op weg naar het station Peter de Haan te mogen treffen. Hij stond op een mooi centraal punt waar ik hem tegemoet liep. Ik had hem nog niet zo gauw gezien, want ik was ook een beetje te druk met het zoeken naar de bussen voor de terugreis naar de P+R Ressen. Maar het is gelukt en was leuk elkaar een keer te ontmoeten en hebben het even gehad over de 7H loop Race en ook tijd die wij hebben gelopen. Ik was nog niet exact op de hoogte van mijn gelopen netto tijd, maar Peter wist mij dit wel te vertellen dat is dan leuk deze info te krijgen. Het is een korte ontmoeting want je vervolgd allebei de weg naar huis Peter met de trein naar Gouda een ik met de bus van Breng lijn 300 naar de P+R Ressen en vandaar naar Deventer. Maar ik denk dat wij elkaar vast elders bij een mooie loop weer gaan ontmoeten.

NAAR HUIS EN NAGENIETEN

De terugreis ging voorspoedig eenmaal in de bus van Breng had ik een zitplaats die mij werd aangeboden door een mede loopster die alleen zat en plek over had om te kunnen zitten. Even met haar en andere lopers gezellig gekletst over deze dag. Dan wordt er gevraagd waar je naar toe moet en blijkt dat ze uit Zutphen komt en is bijna buurtjes. Want Deventer Zutphen ligt hemelsbreed niet zover uit elkaar.

Thuis gekomen ben ik eerst onder de douche gegaan een dit keer een flink warme want had best koud gekregen en vooral door het wachten op de bus van Breng lijn 300 (had vertraging opgelopen) voor de terugreis naar de P+R Ressen. En vervolgens hebben wij het ons gemakkelijk gemaakt want even Chinees gehaald en heerlijk gegeten en natuurlijk hoort er een een drankje bij. Mijn vrouw een lekkere Sherry en ik een wel verdient Bockbiertje van Hertog Jan😀😀. Afsluitend kan ik zeggen het was een top dag wat de 7Heuvelenloop betreft.

MIJN BEHAALDE RESULTAAT

Het een mooie eindtijd geworden van 1:32:47 netto en ben tevreden. En Yep 2019 ben ik er ook weer bij. Voor nu zeg ik DONE😉.

AANVULLING 21-11-2018

Ik heb vandaag de voorgaande jaren 2016-2017 nog even bekeken en dan blijkt dat ik mij toch verbeterd heb. In 2016 de 1ste x was mijn nettotijd 1:42:31 en in 2017 1:35:26. Dan heb ik toch nog een kleine PR gelopen deze 7H-Loop😀

Foto's bij deze blogpost

IMG_0169.jpg IMG_0180.jpg IMG_0183.jpg IMG_0184.jpg

Looptijden.nl op Facebook