6 oktober ben ik een Mudmaster!

Gepost door Matthijs Horlings op vrijdag 5 oktober 2012 17:39

Één dag van tevoren, morgen is het zover. In juni heb ik dankzij een reactie op een looptijdenblogpost, een startnummer voor de Mudmasters gewonnen.
Ik had overwogen om aan de Urbanathlon mee te doen, maar ik was helaas te laat met inschrijven. Achteraf bleek dat niet zo erg.
Mudmasters kwam op mijn pad terecht en ik was direct enthousiast.
Ik ontving verschillende reacties. "Je bent gek!" "Doe je wel voorzichtig?!" "Oew, echt cool!" "Kan je dat wel aan?"

Juist die uiteenlopende reacties motiveerde mij om mezelf te bewijzen. Competitie en eer, daar hou ik van.

Mijn voordeel? Fitness- en krachtsportervaring in combinatie met een niet onverdienstelijke loopconditie. Met vooral het accent op het hardlopen.
Mijn nadeel? Geen stormbaanervaring en geen combinatietrainingen gedaan.
Mijn motivatie? Mijzelf overtreffen en mensen verstelt doen staan.
Mijn doel? Winnen gaat niet lukken, uitlopen wil ik het parcours sowieso. Doel is dan ook blijven hardlopen, dus niet wandelen tussen de hindernissen.

Met mijn grote mond start ik in startgroep Alpha, ook wel de startgroep voor de 'meest fitte Mudmasters'.
Ik wil mij natuurlijk wel aan de échte doelgroep meten.
Ik heb mij via facebook wat verdiept in de andere deelnemers. Waarschijnlijk moet ik het van mijn loopervaring en conditie hebben.

Op de loopstukken moet ik mij tussen de hindernissen onderscheiden. Dus blijven rennen.

Het zijn 20 hindernissen op een parcours van 12km. Soms Hindernissen van misschien 100 meter en soms hindernissen vlak achter elkaar. Op de 'lange' tussenstukken moet ik dus blijven gaan en mijn voorsprong op zoveel mogelijk concurrenten behouden en/of uitbreiden. Nogmaals, winnen wordt het niet, maar ik wil wel zo hoog mogelijk eindigen.

Ik bedank Looptijden en Mudmasters nu vast voor mijn gratis inschrijving, waarschijnlijk denk ik morgen: "o nee, dit wordt niks", maar achteraf zal ik trots zijn.
Ik hoop dat mijn 4 medewinnaars ook aan de start verschijnen, anders zou het zonde zijn. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in!

Ik hou jullie op de hoogte.


Looptijden.nl op Facebook