10 km rennen.. tijdens bijna de heetste dag van de eeuw

Over Zeebodemloop , 10.000 m, 01:13:00

Gepost door Marieke Andel op zondag 19 augustus 2012 14:35

Als ik vertel dat ik vandaag 10km wil gaan lopen voor de komende Gooische run, hoor ik Marco nog roepen, wat zijn hardlopers toch eigenwijze mensen!
Hij zou het namelijk beter vinden als ik rust neem vanwege de pijnsingalen in mijn scheenbenen.

maar ik wil toch, graag nog even,de 10 kilometer voelen. Dus laat de afspraak met loopmaatje Jelle gewoon om 8:00 doorgaan.
We hebben dit tijdstip afgesproken, zodat we de hittegolf tempratuur voorzijn.

we gaan de zeebodemloop route doen, die is lekker door de bossen, Jelle heeft vooraf nog op de computer een parcours check gedaan. Een paar minuten voor achtte spring ik op mijn fiets naar het startpunt bij de koploper. Kom onderweg al twee hardlopers tegen, we zijn dus niet de enige, tja lopers wil gewoon graag lopen smiley

Jelle en ik vertrekken met hartslagmeters , zonnebril en een flesje water..

Als we de ijsbaanbrug aflopen zien we prachtig door de bomen de zonnestalen doorschijnen en de paarden in de wei laten zich horen.

Opeens klink er ook dance muziek, zou dat van Lowlands zijn ?? grappig als je geluiden hoort zonder dat je ziet waar het vandaan komt, kun je er alles bij bedenken.

Kletsend rennen we verder onze lichamen worden warm, maar de hartslagen zijn goed we lopen gemiddeld 7 min per km, dat kan Jelle handig aflezen op zijn horloge!

Oeps, we missen een afslag , geeft niet, er is nog een padje , we komen bij de oversteek en gaan richting veldloop route, dat is lekker in het bos.

Worstel wel met aandrang van naar de wc moeten, neem altijd papier mee, maar shit vandaag heb ik geen toiletpapier meegenomen.Hoop maar dat het weg trekt, want zie mezelf niet tussen de bomen zitten primitief met groene bladeren aan de slag.

We bereiken een stuk asvaalt weg, even in de looppas het eerste drinkmoment inlassen.. hup weer verder… langs bedrijf hakbijl weer terug het bos in… even een twijfel , over link of rechtdoor, maar we gaan goed! (kan de gemeente ook geen vaste bordjes zeebodemloop route plaatsen?)

We naderen de heuvel, onze hartslagen gaan flink omhoog, boven aan gekomen weer een drinkstop, en dan via het schelpenpad afdalen richting het 7 km punt.
Hier gingen we een paar maanden gelden in een versnellings- modus, maar
…nu even niet…

om de hoek komen we een vrolijk hondje tegen we stiefelen door het is wel behoorlijk warm, dus nog een slok water. We bevestigen dat samen rennen fijn is, je stimuleert elkaar er doorheen.

Nog even het laatste stuk rennen over de parkeerplaats van sportverenigingen en dan alleen nog die “lieve” fietsbrug zodat we aankomen bij het eindpunt.

We doen geen versnelling, zo eigenwijs zijn we ook weer niet hoor. Maar natuurlijk kijken we wel naar de eindtijd van deze 10 km die tijd is 1:13 op deze mooie maar warme ochtend.

Foto's bij deze blogpost

ik wens jou een  stralende lach..JPG

Statistieken van deze tijd

Afstand
10.000 m
Tijd
01:13:00
Snelheid
8,22 km/u
Calorieën
729 kcal

Looptijden.nl op Facebook