Alle blogposts van hardlopers op Looptijden.nl

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en gerelateerde onderwerpen.

kort blokkie om

Gepost door Astrid op donderdag 16 november 2017 13:17

Vandaag wilde ik eigenlijk t schema van gisteren inhalen en dan vrijdag en zondag ook een dag opschuiven zodat ik woensdag dan weer in t juiste proggie zit.Maar doordat gps t af liet weten kon looptijden niks meten en me dus ook nie zeggen wat ik moest doen.

Verder bleef ook mijn muziek hangen en na 3 x hetzelfde nr van blof gehoord te hebben was ik t wel zat
Dus rustig huiswaarts gelopen met t idee om morgen gewoon mijn schema weer op te pakken zoals die gepland staat

En om t beetje recht te praten zeg ik tegen mezelf beter kwartierke gelopen dan dag helemaal overslaan smiley

eigenwijs is ook wijs toch?

Gepost door Astrid op zondag 12 november 2017 13:33

Ik zit klaar om te gaan begint t te regenen
Maar dat hield me niet tegen deze keer en voor ik echt weg was, was t ook wel weer nagenoeg droog. Tenminste tijdens t lopen is me niet opgevallen dat t regende.
Het ging lekker en na mijn eerste intervalloopje van 2 dagen gelee stond er nu een wissel duurloop op t programma.
8.30 rustig hardlopen en 1.30 minuut snellere loop
en dat eigenlijk 40 minuten lang.
Maar ja eigenwijs als ik ben laat ik me niet helemaal sturen en wijk ik soms toch beetje af van hetgeen er op planning staat.
Oke ik heb t geprobeerd ff wat te versnellen als Dolf daarom vroeg ,maar was sneller weer aan dat rustige tempo toe dan hem smiley En toen na 36 minuten werd gezegd dat ik 5 km gelopen had vond ik die 4 minuten die ik eigenlijk nog moest ook wel gescheten.Voor mij had ik mijn doel bereikt en ben die laatste meters gewoon lekker naar huis gewandeld.Het was een lekkere loop

Barefootstyle week 9

Gepost door Tante Jos op zondag 12 november 2017 11:17

Bezoek ook eens onze gezellige Looptijden Community groep op Facebook!
Een groep voor en door gebruikers van Looptijden.nl
https://www.facebook.com/groups/257126207961197/

Dag 1: https://connect.garmin.com/modern/activity/2311922820
Dag 2: Overgeslagen
Dag 3: https://connect.garmin.com/modern/activity/2327591383

Foto's bij deze blogpost

run.jpg

toch maar gegaan

Gepost door Astrid op woensdag 8 november 2017 15:23

Vandaag had ik me voorgenomen maar een keertje over te slaan
(gevaarlijk voornemen natuurlijk want voor je t weet komt de klad erin en haak ik af)
Maar mijn buik rommelde wa en was nie echt helemaal fit aan de dag begonnen.
Dus vond da best een goede reden
Maar dan ben je thuis t is droog en die buik houd zich ook best gedeisd dus eigenlijk zou niks me in de weg staan om gewoon te gaan.
En als ik dan toch eenmaal in de twijfelmodus zit dan kan ik net zo goed gewoon gaan toch.
Helaas liet de looptijden app t afweten en kon mijn intervalloopje niet begeleid worden dus ben ik maar een duurloopje gaan doen
Gewoon op mijn gemakkie zodat ik toch voldaan maar nie moe thuis kom

I am Leuven it!

Gepost door Margo Hermans op woensdag 8 november 2017 10:42

Maar 100 kilometer bij ons vandaan ligt de stad Leuven. Afgelopen weekend was ik er voor het eerst, maar wat mij betreft niet voor het laatst: I am Leuven it! Lees verder via http://bit.ly/2m3CbeT.

Foto's bij deze blogpost

I am Leuven it!.jpg

Diepe Hel Holterberg Loop afstand 10km

Gepost door Ben Engel op maandag 6 november 2017 21:13

Diepe Hel Holterbergloop

Gisteren was het dan zover en was ik klaar voor de 10km Holterberg Loop in Holten. Het was tevens mijn 1ste keer dat ik deze in Holten ging lopen. Ik was zondagmorgen vroeg uit de veren rond 7.30 uur en heb eerst een wandeling met onze 2 labradors Kyla en Hexe gelopen. Na de wandeling drie sneetjes bruinbrood gegeten en koffie mag dan niet ontbreken. Eigenlijk verliep de ochtend vrij relaxt en had ik gelukkig alleen wat gezonde spanning. De starttijd van de 10km was om 12.30 uur dus had ik nog tijd genoeg om mij rustig voor te bereiden. De keuze van de loopkleding die ik deze dag zou gaan dragen werd een 7/8 broek en shirt met korte mouw. De weersomstandigheden en temperatuur volgens de weervoorspelling waren goed te noemen. Ik heb in de loop van de ochtend alles van mijn loopkleding klaar gelegd.

Vertrek vanaf ons huis naar Holten om 10.30

Voor dat wij vertrokken naar Holten heb ik nog een pasta maaltje Tortellinie genuttigd want de ervaring heeft geleerd dat dit goed is om te nuttigen vooraf aan de loop. Ook had ik een banaan klaar gelegd om mee te nemen. Om 10.30 zijn wij vertrokken richting Holten waar de bussen klaar stonden voor de 10km. Want de start van de 10km ging dit jaar niet vanuit Holten, maar Nijverdal. Aangekomen in Holten "na even toch wat omgereden" heeft mijn vrouw mij eruit gezet. Er liepen namelijk een aantal lopers die ik zag dus was het wel duidelijk dat ik uit kon stappen om richting de bussen te lopen. Aangezien er op dat moment toch wel wat spanning was heb ik maar even aan een suppoost die er stond gevraagd of ik de goede kant op liep voor de bussen. Aangekomen bij de standplaats van de bussen stond er een hele massa lopers in de rij die ook met de bus mee moesten. Maar ja ik kwam van de andere kant en stond direct bij de voorste lopers die al de bus in gingen. Eerlijk gezegd ben ik er maar tussen gaan staan en ben mee de bus in gestapt. Misschien niet netjes en sociaal maar het kwam ook door de spanning die op dat moment toch wel was bij mij. Maar het is goed gegaan want uiteindelijk mijn plek ik de bus opgezocht en vertrok deze vrij snel richting Nijverdal. Daar aangekomen eerst mijn startnummer opgehaald en vervolgens bevestigd met de Bibbits waar ik de voorkeur aangeef. De magneetjes werken perfect en blijft het shirt intact en is anders dan met de speldje die je krijgt. Het was dit keer wel even gepruts om het startnummer op het shirt te krijgen. Maar het is mij uiteindelijk gelukt om het voor elkaar te krijgen want de magneetjes zijn dan wel handig maar behoorlijk sterk en klikken snel vast Pff.

Wandeling naar de start van de 10km

Het was even oriënteren waar ik naar toe moest lopen om bij de start te komen en daar hadden meer lopers moeite mee. Dit gaf wel de gelegenheid om even kort een gesprekje aan te knopen. Maar het is gelukt en aangekomen bij de startplaats (ik was veel te vroeg) even onder een afdakje gaan staan van een van de kraampjes want het regende op dat moment licht. Ik wilde nog wel vooraf gaan inlopen maar heb bewust gewacht tot een 20minuten voor de start. Het weer was wisselend maar de zon deed ook nu en dan een poging. Uiteindelijk was het bijna zover en ben ik richting de start gelopen ook nu weer bewust gekozen om redelijk vooraan in de rij te gaan staan.

De start van de 10km

Dan sta je er met de hele meute te wachten tot het startschot wordt gegeven en dit verliep niet soepeltjes want er stonden te veel lopers blijkbaar te dicht op de start van de tijdregistratie. Er werd tot 4-5 keer verzocht om een aantal meters terug te gaan zodat bij de start de tijdregistratie goed zou gaan werken en iedereen de ruimte heeft. Je zag dat veel lopers het koud kregen door het langere wachten. Uiteindelijk was het dan zover en werd er afgeteld en klonk de knal voor vertrek. Ik had mijn Garmin Fenix 3 klaar gezet en lopend over tijdregistratie geactiveerd. Het was zoals wel bekend even dringen geblazen en ik had gekozen om maar zoveel mogelijk rechts te gaan lopen zodat ik de snelle lopers niet in de weg zou zitten.

Tempo vasthouden

Na ongeveer 10 minuten werd het prettiger om te lopen en was de drukte en dringen wel min of meer over. Alhoewel je toch wel moest oppassen om de wat langzamere lopers te passeren (en dat zeg ik), maar dat gaf niet echt problemen. Het ging best goed en merkte dat ik er een mooi tempo in had zitten. Op mijn iPhone 6 had ik in de Garmin Connect app (dit kun je tegenwoordig instellen) ingesteld dat ik via mijn Powerbeats Bluetooth Headset hoor welk tempo en snelheid ik loop. Dit is best handig althans ik vind het wel prettig want tijdens de run kun je als het nodig is het tempo aanpassen en het werkt. Ook mijn afspeellijst stond aan en kon ik heerlijk luisteren naar mijn geselecteerde muziek. Op de vlakke stukken zat het tempo en snelheid er mooi in en daar waar het naar beneden ging kon ik het tempo iets meer omhoog gooien. Ik dacht dat is de tijdwinst die ik mogelijk weer verlies bij de beklimming van de hogere stukken in de route. Dit ging best goed en ik heb geleerd dat je de stijgingen in het parcours met kleinere passen moet nemen om het tempo en snelheid vast te kunnen houden. Voor mijn gevoel lukte dit aardig ondanks dat het soms gevoelsmatig wat moeizamer verliep.

Bibbit kwijt geraakt

Het zal ongeveer op 6 kilometer zijn geweest dat ik uiterst recht liep er een loper mij niet links inhaalde maar via de berm door het gras voorbij kwam gestoven. Doordat hij mij aanstootte en mijn rechterarm raakte schoot deze over mijn shirt en schoot er een Bibbit van het startnummer los. Die kun je dan wel vergeten want vindt je niet terug maar ga je ook niet zoeken want verlies je teveel tijd en is niet zinvol. Het gevolg was dat ik mijn startnummer onderaan de rechterkant vast moest blijven houden op de route waar het flink waaide. De wind kwam eronder en daardoor werd het startnummer in elkaar gedrukt met het risico dat het helemaal zou los schieten en ik geen tijdregistratie meer had aan het eind van de run. Heel vervelend dat zal iedereen wel begrijpen en extra vermoeiend want ik bleef er toch mee bezig tijdens de run om hem niet te verliezen. Maar het is goed gekomen en het startnummer is blijven zitten en heb gewoon mijn tijdregistratie.

Lopen onder het uur

Ik wilde deze keer binnen het uur lopen en dat is gelukt want ik kreeg onderweg steeds de melding dat ik onder de 6min/km bleef. Dat geeft de burger moed zeggen wij dan en ik heb het er goed vanaf gebracht. De laatste 5 kilometer werd het voor mijn gevoel wel lastiger maar heb toch het tempo erin gehouden. Dit kwam ook door de spirit die ik kreeg dat ik nog best een aantal lopers voorbij kon lopen. Dit waren dan de lopers die mij op een eerder punt in de route voorbij waren gegaan. Uiteindelijk zag ik op het laatste deel van de run de finish al in beeld komen en heb voor ik de finish over zou gaan nog een korte spurt gedaan en zag dat de tijdregistratie op mijn Garmin Fenix 3 een tijd had vast gelegd van 59:49. De registratie van de finish had ik weer gemist want ik was teveel bezig met de finish zelf. Thuis ben ik gelijk op uitslagen.nl gaan kijken via de app op mijn iPhone 6 en was blij verrast want de netto tijd 59:42 met een gemiddeld tempo van 5:55 en snelheid 10km heb ik niks te klagen en ben ik dik tevreden over mijn gelopen Diepe Hel Holterberg Loop.Wink smiley

En weer een mooie medaille toegevoegdsmiley

Foto's bij deze blogpost

fullsizeoutput_2dd.jpeg

(nog) meer running data?

Gepost door Ronald M.A. Henry op maandag 6 november 2017 10:23

Heeft er iemand ervaring met:
Runscribe? Ik geef meteen toe het is een beetje voor data-geeks. zie https://runscribe.com/

Barefootstyle week 8

Gepost door Tante Jos op zondag 5 november 2017 11:20

Bezoek ook eens onze gezellige Looptijden Community groep op Facebook!
Een groep voor en door gebruikers van Looptijden.nl
https://www.facebook.com/groups/257126207961197/

Dag 1: https://connect.garmin.com/modern/activity/2246467706
Dag 2: https://connect.garmin.com/modern/activity/2278379683
Dag 3: https://connect.garmin.com/modern/activity/2292695377

Foto's bij deze blogpost

run.jpg

Diepe Hel Holterbergloop 30e editie (3 reacties)

Gepost door Erik Rijnders op zondag 29 oktober 2017 14:57

Mooie loop met een prachtige klim op de Holterberg.
Het enige nadeel van deze loop is dat de organisatie op alles bezuinigd, maar wel de hoofdprijs vraagt voor de inschrijving. Bij kleine loopjes waar je nog geen 6 euro betaald krijg je na afloop tenminste nog een attentie of een koek (naast water en fruit!). Hier moeten we het doen met wat fruit, water en een medaille. En verder is er ook nog een bedrijfje die aan het graveren er van 8 euro wil verdienen (liep ook niet echt storm, wie gaat dan nu doen!?)

Speaker Henk Borgmeijer was er niet en is vervangen door een speaker die alleen maar bezig is geweest met het opnoemen van tal van sponsoren en hoe mooi Holten wel niet was. Geen enkele aandacht voor de lopers, hij noemde geen enkele loper bij naam bij de finish.
Erg jammer en afserveren en Henk weer terug volgende jaar, want die hoor er bij (tenzij hij echt niet kon).

Verder zijn de douchegelegenheden in de sporthal opeens vervangen door kleedruimtes in een of het ander kerkje.
Voor al dat inschrijfgeld wat gevraagd wordt verwacht je douchegelegenheden, zeker in de herfst.
En een attentie bij deze jubileumeditie kon er ook niet af, alleen een medaille maar daar heeft de doorsnee loper er al voldoen van.

Tot slot het parkeren. Dat vond plaats op een weiland, het was een baggerbenden. Op het oog waren er voldoende parkeerplaatsen bij de Albert Heijn en diverse andere bedrijven en winkels. Men had echter alles potdicht gezet.
Niet goed over nagedacht, ook na 30 jaar niet?

Verder hoop ik dat volgend jaar de loop weer op zaterdag is! De zondag vind ik helemaal drie keer niks en sluit ook lopers uit die niet op zondag willen lopen!!

Statistieken van deze tijd

Afstand
5.000 m
Tijd
00:25:38
Snelheid
11,70 km/u
Calorieën
276 kcal

lekker duurloopje

Gepost door Astrid op zondag 29 oktober 2017 14:15

Laat naar bed en laat ook weer op en dus meteen na t lichte ontbijt wa eigenlijk lunch was mijn hardloopschoenen dicht geknoopt
Toen ik er bijna klaar voor was begon t te tegen dus hop regenjassie aan en gaan en voila daar was de zon smiley
Ik denk ik loop mijn rondje mooi andersom zal die wind eens foppen maar de wind had t zelfde idee smiley
Maar heeee ik laat me nie kennen he en loop gewoon andere route.
Verder had Dolf er vandaag ook nie heel veel zin in volgens mij
Ik hoorde m aanbegin van training zeggen kom op daar gaan me maar daarna bleef t verdacht stil. Niks geen complimentje na een halve km niks geen snelheid niks geen nieuwe tegel dus ik moest f echt op eigen kracht en motivatie doen vandaan
Maar gelukkig had ik mijn slimme horloge nog die me erdoor heen kon slepen.
Oke ze meet toch weer net anders de tijd dan looptijden maar globaal zal t wel kloppen.
Ik wist iig wanneer ik mocht stoppen want die gaf aan wanneer mijn 25 minuten om waren.
Maar het was wel superlekker lopen en ik merk dat mijn conditie echt wel vooruit gaat