Alle blogposts van hardlopers op Looptijden.nl

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en gerelateerde onderwerpen.

Mizuno Wave Rider 19

Gepost door Pieter Raaijmakers op zaterdag 27 mei 2017 16:21

Vanaf 2.857 km Mizuno Wave Rider 19.
Op de vorige 1.250 km gelopen.

Foto's bij deze blogpost

IMG_20170527_154426431.jpg

Goed begin van de dag!

Gepost door Tante Jos op donderdag 25 mei 2017 07:36

Bezoek ook eens onze gezellige Looptijden Community groep op Facebook!
Een groep voor en door gebruikers van Looptijden.nl
https://www.facebook.com/groups/257126207961197/

Foto's bij deze blogpost

run.jpg

Zweetdruppels

Gepost door Margo Hermans op woensdag 24 mei 2017 21:59

Niets te verliezen, geen tijdsdoel voor ogen, maar vooral genieten. Dat was het motto waarmee ik zondag vertrok. Lees verder: http://bit.ly/2qUwBdx

Foto's bij deze blogpost

Zweetdruppels.jpg

Statistieken van deze tijd

Afstand
21.097 m
Tijd
02:21:40
Snelheid
8,94 km/u
Calorieën
1575 kcal

Een ongeluk komt nooit alleen

Gepost door Ferry Segers op maandag 22 mei 2017 08:19

Hardlopen heeft me veel gebracht. Nog steeds gebruik ik looptijden en het bevalt me goed. Ik loop ook met een Tomtom runner met ingebouwde hartritme monitor. Door werk en een overvloed van ziekenhuisbezoeken met mijn naasten ben ik soms met grote tussenpozen niet in staat om te gaan hardlopen.
Afgelopen week was weer een ervaring die ik niet snel uit mijn hoofd kan krijgen. Ik was twee dagen vrij. Ik moest met mijn moeder naar het ziekenhuis. We gingen dan ook bij mijn vader kijken. Hij zit in een gesloten inrichting vanwege alzheimer. Hij was de week daarvoor weggelopen en na een lange zoektocht door het personeel en mij, heb ik hem uiteindelijk op de weg gevonden en terug gebracht.
De vrijdag had ik gewoon lekker aansluitend vrij genomen om toch nog een leuk weekend te hebben. Helaas was mijn vrouw voor de zoveelste keer bloed aan het ophoesten gegaan. Ze heeft jaren geleden tbc gehad, daarna borstkanker. Veel ellende gehad en het lijkt erop dat door de beschadigingen daarvan het bloed ophoesten soms begint. Helemaal duidelijk was (en is) het nog steeds niet. De afspraak bleek op vrijdag te zijn, dus geen lang weekend.
Het leek allemaal bij de terugweg naar huis wel mee te vallen. Bijna thuis aangekomen ging mijn telefoon. Ik kon hem niet opnemen, waarna mijn vrouw werd gebeld. Het was mijn oudste dochter, die was net afgewerkt. Daar belde ze niet voor, ze moest mij hebben maar kon alleen maar huilen. Toen kreeg ik een andere vrouw aan de lijn. Die vertelde me dat ze was aangereden door een auto.
Ik ging de rotonde waar ik net op zou gaan helemaal rond en reed naar de plek des onheils. Politie en ambulance waren ter plekke.
Meteen werd ik aangesproken door een agent die me uitlegde wat er gebeurd was. Een auto had mijn dochter niet zien fietsen en was vol op haar ingereden. Volgens de agenten had mijn dochter totaal geen schuld. Mijn dochter zat in de ambulance met enkele verwondingen.
Ik heb haar zelf naar het ziekenhuis gebracht en moet de rest van de papieren nog met de verzekering afstemmen. In het ziekenhuis duurde het een tijd voor alles klaar was. Ze was er goed mee weg gekomen.
De fiets hadden we gestald bij de garage naast de plek waar het gebeurd was. Toen we de fiets kwamen ophalen bleek pas hoe hard de klap geweest moet zijn. Andere mensen hadden een harde klap gehoord en waren meteen gaan kijken. Er waren getuigen die haar in de stabiele zijligging hadden gelegd. Ze is een tijdje bewusteloos geweest, maar kan het gelukkig navertellen. De fiets is op enkele plaatsen gewoon gebroken. Toen ik dat zag wist ik pas hoe hard die klap geweest moet zijn. Gelukkig gaat het goed met mijn dochter, een lichte hersenschudding en een flinke hoofd en oorwond.
De materiele schade is ook nogal, maar het besef dat ik dit weekend mijn dochter had kunnen verliezen spookt nog door mijn hoofd. Ik hoop dat er dinsdag uit te kunnen lopen.

Vestingloop 's-Hertogenbosch (2.55km) (2 reacties)

Gepost door Tante Jos op zondag 21 mei 2017 20:08

Bezoek ook eens onze gezellige Looptijden Community groep op Facebook!
Een groep voor en door gebruikers van Looptijden.nl
https://www.facebook.com/groups/257126207961197/

Hardlopen bestaat niet alleen maar uit het behalen van successen maar ook uit het accepteren van wat je lichaam je aan geeft. Alhoewel je vaak de succes verhalen leest, hoort een "minder succes" verhaal er ook zeker bij.

Om zo'n lang verhaal kort te maken was dit vandaag bij mij het geval bij de Vestingloop in Den Bosch. Ik heb helaas moeten afhaken bij 2,55km. Misselijkheid nam de overhand en het trok mijn energiepeil ineens helemaal omlaag. Ik liep op dat moment onder een brug door en kon gewoon niet meer omhoog komen.

Eenmaal gestopt, stopte er ook meteen 2 mannen van het rode kruis die bij me bleven. Na wat rust genomen te hebben merkte ik dat de misselijkheid niet minder werd en er zelfs hoofdpijn bij kwam....dus besloot ik de handdoek in de ring te gooien. Dit was het punt dat mijn lichaam zei: Nu is het genoeg!

Tuurlijk baalde ik in eerste instantie wel maar wist ook heel goed dat dit zo niet verder kon. Een keer een pijntje hier of daar...dat kan....maar als ik misselijk word is dat een teken van mijn lijf om te stoppen.

De spanningen en emoties van de laatste tijd besloten er vandaag, tijdens deze run, uit te komen...das gewoon vette pech!

Voorlopig geen 10km evenementen meer maar gewoon een mooie 5km. Als alles weer een beetje rustiger is en mijn lijf weer meer energie heeft, kunnen we weer aan de slag voor de 10km. Ik blijf nog steeds 2x in de week hardlopen want mijn motto geldt nog steeds: NEVER GIVE UP!

2,55 km - 00:18:20 - 8,4 km/u - 218 kcal (Garmin)

Uitrusting: Brooks Adrenaline GTS 16

Garmin:https://connect.garmin.com/modern/activity/1746960264

Zoals je ziet op de foto, geen medaille voor mij dit jaar

Foto's bij deze blogpost

Vestingloop.jpg

Over Corry, Lornah en Corry (2 reacties)

Gepost door Peter de Haan op zondag 21 mei 2017 00:19

Back in the Show
Natuurlijk had ik allemaal mooie smoezen de afgelopen tijd. Knetterdrukke baan, mega-intensieve studie, astmatisch ongemak – stuk voor stuk zaken die mijn Runner’s Dip en Writer’s Block konden verklaren. Maar eigenlijk wist – en weet - ik wel beter. De motivatie was gewoon even weg na het succesjaar 2016, het jaar waarin vele grenzen werden verlegd op hardloopgebied. De boog kon blijkbaar niet langer gespannen blijven.

Als ik mijn blogjes van de tweede helft van vorig jaar teruglees (ja ook ik doe dat!), dan zie ik met terugwerkende kracht de teloorgang zich afspelen. De 15K+ wedstrijdlopen gingen steeds moeizamer met als ‘dieptepunt’ de Halve van Egmond waarin voor het eerst na geruime tijd de 2-uur-barrière niet meer kon worden geslecht. Een teken aan de wand. Wat ik óók teruglas: te warm in Amsterdam, te vadsig in Nijmegen, te misselijk in Rotterdam, te krachteloos in Egmond. Allemaal tekenen aan de wand.

Ik moet het toegeven: ik gebruikte de werk- en studiedruk als argumenten om mijn hardlooplethargie te verklaren. Uiteraard was het astma-verhaal een heel ander verhaal. Maar eigenlijk had ik er gewoon even geen zin meer in. Het hardlopen begon als een last te voelen, naast het al drukke bestaan. Geplande lopen zoals de 30 van Schoorl en de CPC werden maar al te gemakkelijk van de kalender gehaald. Ik voelde mij een tijdlang ver verwijderd van mijn gebruikelijke enthousiasme voor het hardlopen en, in het kielzog daarvan, het schrijven erover. Het was gewoonweg niet anders. Op een gegeven moment trainde ik nog maar één keer per week: de zaterdagtraining van de Goudse Runners bleef ik al die tijd gelukkig hondstrouw.

Eén van de effecten van de verminderde trainingsintensiteit werd op een gegeven moment duidelijk waarneembaar. De pondjes – zeg maar gerust kilootjes - vlogen er aan, overigens net zo snel als dat ze er afvliegen zodra ik de intensiteit weer opvoer. Minder sporten gaat altijd gepaard met minder verantwoord eten. Dat laatste weet ik – als geen ander - van mezelf.

Half april, vijf zware Business Analyse-certificeringen rijker en gezegend met weer gezonde en vrije luchtwegen, besloot ik dat het maar eens afgelopen moest zijn met de lamlendigheid. De trainingsfrequentie werd opgeschroefd naar tweemaal per week. Bovendien schreef ik mij in voor de Koningsloop op 27 april, voor een loopclinic nota bene op diezelfde dag, en voor de Goudse Houtloop op 13 mei. Back in the Show, Back into Business! De Haan ging er weer Tegenaan!

Episode 1: Hazen bij de Koningsloop
Landelijk is er op deze dag het overbekende koekhappen en toiletpotwerpen, in Gouda is er de Koningsloop in het Groenhoven Sportpark. Een door het opperhoofd van de Goudse Runners georganiseerd niemendalletje om 8:30 des morgens, waarbij naar keuze 3, 6 of 9 rondjes van 1.1-en-een-beetje kilometer kunnen worden gedraafd. Kneuteriger kan het niet, echt niet. Met stoepkrijt wordt een startlijn gekalkt die tegelijkertijd als finishlijn dienst doet. Bij deze streep staat een campingtafeltje met daarop een grote pan gevuld met water. Met een plastic maatbeker kan de atleet water uit die pan scheppen, het vocht in een plastic bekertje gieten om zich vervolgens te laven. Op strategische plekken op het parcours staan de GR-trainers opgesteld die ervoor zorgen dat je niet een afslag mist en hopeloos verdwaalt. Overigens: ik kan dit tracé zelfs geblinddoekt lopen, zo goed ken ik het. Het parcours is met rood-witte linten afgezet om de hondenwandelaars en overige passanten te ontmoedigen. Maar uiteraard kunnen zij er gewoon onderdoor kruipen zonder de kans te lopen in de boeien te worden geslagen. Ziehier de buitengewoon professionele ambiance van de Goudsche Koningsloop.

Uiteraard was mijn conditie in de voorafgaande maanden tot ver beneden NAP gezakt. Veel viel er dan qua prestatie ook niet te verwachten tijdens deze loop. Dit communiceerde ik dan ook luidkeels aan een ieder die het (al dan niet) horen wilde. Bovendien was er die avond voor mij ook nog een loopclinic, waarvoor de krachten enigszins moesten worden gespaard. Maar daarover later meer.

Om het gebrek aan conditie te maskeren had ik mij als haas aangeboden aan hardloopcollega Corry. Ondanks haar pensioengerechtigde leeftijd staat zij te boek als één van de meest bloedfanatieke lopers uit het Goudse Runnerspeloton. Door allerlei eerdere fysieke ongemakken had zij aan basissnelheid flink ingeboet – maar dat kon je niet zeggen van haar gedrevenheid. Haar ging ik vandaag door de volle negen ronden heenslepen – zo had ik mij voorgenomen.

Eén ronde om de verlaten sportvelden was al behoorlijk saai – kun je nagaan hoe dat negen ronden achtereen was. Corry nestelde zich in mijn kielzog, en ik koos een constant tempo dat ons allebei niet over de kop zou laten lopen. Elke keer dat wij langs de zorgvuldig gekalkte finishlijn kwamen telden wij het aantal nog te verhapstukken (bron: Arranraja) ronden af.

Na ongeveer 55 minuten zwoegen versnelden wij halverwege de laatste ronde en kwamen wij met een bescheiden eindsprintje richting finish. Mijn lief was inmiddels ook gearriveerd en zij supporterde ons beiden hartstochtelijk over de verlossende eindstreep. Mijn eerste duurloop sinds tijden zat er op, en ondanks de voor mij zeer matige tijd was het uiterst succesvol geweest. Ik had het gevoel weer lekker back on track te zijn!

Episode 2: Luipaarden bij de Keniaanse Clinic
Diezelfde avond moest er nóg iets worden verhapstukt. De van origine Keniaanse atlete Lornah Kiplagat kwam op de atletiekbaan van Antilopen Vereniging Gouda een heuse loopclinic geven. Een buitenkansje natuurlijk voor deze hardloopploeteraar. Zou ik het op mijn oude dag dan tóch gaan leren? Ook Corry zou weer van de partij zijn, onvoorstelbaar wat een bikkel.

Lornah heeft vele successen op haar naam staan. Zo won zij in haar actieve carrière vele marathons waaronder die van Amsterdam en Rotterdam. Nog steeds is zij wereldrecordhoudster op de halve marathon in de categorie wedstrijden die door louter vrouwen gelopen zijn. Een parel in de Keniaanse èn Nederlandse atletiekscene kortom, en wat een eer om van haar les te krijgen!
Bovendien kwam Lornah vandaag haar (fraaie!) hardloopkledinglijn showen in de hoop dat de portemonneetjes in groten getale zouden worden getrokken. Het betrof alleen vrouwenkleding, dus voor mij persoonlijk zat er weinig bruikbaars bij. Maar ik had mijn lief natuurlijk wèl beloofd dat àls er een mooi shirtje en/of broekje zou zijn in een prikkelend luipaardmotiefje, ik onmiddellijk zou toeslaan ter meerdere eer en glorie van onze relatie.

De training begon met drie inloopronden op de drafbaan, gevolgd door een warming-up die zijn weerga niet kende. Ik heb daar - onder leiding van Lornah - dynamische rek- en strekoefeningen moeten staan doen waarvan mijn ietwat houterige lijf bijna een maand verder nog steeds aan het herstellen is.

Na deze foltering werden wij door Lornah de geluidswal naast de snelweg opgejaagd voor een temporonde van ongeveer twee kilometer. Iedereen wilde zich van zijn/haar beste kant laten zien, zodat het een vlotte ronde werd, waarvan iedereen flink uitgewoond weer bij de atletiekbaan terugkeerde.

Maar alsof dat allemaal nog niet genoeg was had onze Nederlands/Keniaanse hinde nog een verrassing voor ons in petto. Op de 400meterbaan moesten wij 5 volle ronden afleggen waarvan steeds de eerste helft van een ronde in volle sprint en de tweede helft in rustige looppas. Ook hier spaarde uiteraard niemand zich (ook Corry niet!), zodat de afsluitende cooling down héél stilletjes en gedwee werd ondergaan. Na het actieve gedeelte konden we allemaal nog met Lornah in gesprek voor waardevolle tips en adviezen. Het was een mooie maar loodzware training geweest, en dát na de 10 kilometer eerder op de dag!

Er waren geen luipaardmotiefjes. Tja dan moet het toch maar op eigen kracht (en verbeelding).

Episode 3: Hazen door de Goudse Hout
Na een jaar absentie ging ik mij op zaterdag 13 mei weer wagen aan de Goudse Houtloop. Deze loop is nèt iets minder kneuterig dan de Koningsloop, maar het lijkt er wel een beetje op. Corry (ja alweer!) en ik zouden vandaag 10 kilometer lopen, in twee identieke ronden van 5km. Het was een bewolkte, benauwde ochtend waardoor de ambities wederom niet al te hoog lagen. Net als op Koningsdag zou ik samen met Corry zien hoever we kwamen. Ze klaagde wel over wat pijn in haar rug, dus had ik mij andermaal voorgenomen om zeker het grootste gedeelte van de race bij haar te blijven.

Aldus geschiedde. Het was warm dus het ging allemaal wat moeizaam en vooral Corry had het de eerste kilometers bepaald niet naar haar zin. Ze overwoog zelfs om na één ronde uit te stappen, zo deelde zij mij puffend en steunend mee. Ik wist wel beter. Corry geeft nóóit op – dus nu ook niet. Maar het ging wel steeds langzamer.

Na 7.5 kilometer had ik Corry afgeleverd in een groepje en besloot ik om nog even flink gas te geven. De snelheid vloog omhoog van 6min/km naar 5min/km – en dat ging eigenlijk heel relaxed en haast moeiteloos. In die laatste 2,5km haalde ik nog een drietal mensen in waarna ik met een tevreden grijns over de finish kwam in 57:40 – uiteraard niet een tijd om over naar huis te schrijven maar ach ik was tevreden. Het lijf had het goed gehouden en de versnelling was eenvoudig en krachtig geweest. Al met al reden om positief te zijn over de ontwikkeling!

En nu?
Op maandag 19 juni ga ik mezelf weer testen in Woerden tijdens de inmiddels legendarische Singelloop over 10 kilometer. Met of zonder Corry. Eens kijken of ik weer een beetje dichter in de richting van de 50 minuten kan geraken! Hoe het ook afloopt daar: er valt altijd wel weer een mooi verhaal over te vertellen. Watch this space!

7. Intervaltraining (Basisschema 10 km)

Gepost door Tante Jos op donderdag 18 mei 2017 11:59

Bezoek ook eens onze gezellige Looptijden Community groep op Facebook!
Een groep voor en door gebruikers van Looptijden.nl
https://www.facebook.com/groups/257126207961197/

Vandaag een extra uitdaging, lopen zonder muziek! Naar aanleiding van een artikel van Runner's World Nederland: https://www.runnersweb.nl/training/looptips/kracht-stille-duurloop.htm

Ik heb het voorheen ook al eens geprobeerd maar ik werd toen zo gedemotiveerd door mijn eigen gehijg en gestamp dat ik snel weer die oortjes in deed. Vandaag was die ervaring er nog wel maar een stuk minder. Ik zat vooral op mijn ademhaling te letten maar daardoor raakte ik juist weer in de war.

Ik blijf toch de voorkeur geven aan met muziek lopen alhoewel het tijdens die minuut rust wel heel lekker is om alleen maar omgevingsgeluiden te horen.

Mijn training van vandaag:
Eerst 10 minuten stevig inwandelen. Vervolgens 3 maal 5 minuten rustig hardlopen met steeds 1 minuut wandelen. Tenslotte 10 minuten uitwandelen.

4,25 km - 00:36:52 - 6,9 km/u - 307 kcal (Garmin)

Uitrusting: Brooks Adrenaline GTS 16

Garmin: https://connect.garmin.com/modern/activity/1740191372

NEVER GIVE UP!

Foto's bij deze blogpost

run1.jpg

6. Intervaltraining (Basisschema 10 km)

Gepost door Tante Jos op maandag 15 mei 2017 20:08

Bezoek ook eens onze gezellige Looptijden Community groep op Facebook!
Een groep voor en door gebruikers van Looptijden.nl
https://www.facebook.com/groups/257126207961197/

Wat een lekker weertje om te lopen zeg, ik ga normaal nooit in de avond maar omdat het in de middag nog zo warm was...de planning even aangepast.

Van tevoren alleen maar een wrap met zalm gegeten met nog een beetje vla na en dat ging prima!

Mijn training van vandaag:
Eerst 10 minuten stevig inwandelen. Vervolgens 3 maal 4 minuten rustig hardlopen met steeds 1 minuut wandelen. Tenslotte 10 minuten uitwandelen.

3,99 km - 00:34:02 - 7,0 km/u - 327 kcal (Garmin)

Uitrusting: Brooks Adrenaline GTS 16

Garmin: https://connect.garmin.com/modern/activity/1735293640

NEVER GIVE UP!

Foto's bij deze blogpost

run.jpg

Focus

Gepost door Runhedwigrun op maandag 15 mei 2017 11:11

Foto's bij deze blogpost

IMG_20170511_105300_498.jpg

Fijn langs de Gein (2 reacties)

Gepost door Arranraja op vrijdag 12 mei 2017 16:59

Lees het rijk geïllustreerde relaas over mijn vierde halve marathon exclusief op:

https://arranraja.wordpress.com/2017/05/12/fijn-langs-de-gein/

Foto's bij deze blogpost

2017-Ruwelswal.jpg